Patrocina:

Sectors

Euskadi, comunitat convidada al Saló Internacional de la Logística

  • El Saló Internacional de la Logística allotjarà l’European Conference & European Research Seminar

  • El SIL 2023 ja té definides les principals temàtiques del SIL Knowledge

Euskadi, comunitat convidada al Saló Internacional de la Logística
1
Es llegeix en minuts

Euskadi serà la comunitat autònoma convidada del 25è aniversari del Saló Internacional de la Logística (SIL) 2023, la Fira de Logística, Transport, Intralogística i SupplyChain líder d’Espanya, el sud d’Europa, el Mediterrani i Amèrica Llatina, que tindrà lloc del 7 al 9 de juny al pavelló 8 del recinte Plaça Espanya de Fira de Barcelona. D’aquesta forma, la regió mostrarà la seva posició clau com a node logístic estratègic de l’eix Atlàntic europeu, reconegut com a tal per la Unió Europea (UE) pel seu paper al Corredor Atlàntic.

Les diferents autoritats han tancat aquest acord entre la comunitat i el SIL, que està organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB). En la trobada hi han participat Idoia Mendia, ‘vicelehendakari’ i consellera de Treball i Ocupació; Iñaki Arriola, conseller de Planificació Territorial, Vivenda i Transport, i Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al CZFB i president del SIL. A més, a l’acte també hi ha assistit Blanca Sorigué, directora general del CZFB i del SIL.

Notícies relacionades

Amb un PIB el 2021 de 71.528 milions d’euros i amb la indústria com a motor econòmic, Euskadi aportarà un gran coneixement sobre l’entorn logístic a la Fira gràcies a aspectes com la seva pròpia naturalesa geogràfica, el seu teixit econòmic i el seu desenvolupament en infraestructures multimodals, que donen resposta eficient a les necessitats empresarials.

En cada un dels tres territoris que componen la comunitat es despleguen infraestructures que afavoreixen la competitivitat del sector industrial i que potencien la multimodalitat, a través del port de Bilbao, l’aeroport de Vitòria-Gasteiz com un dels principals punts de càrrega a escala nacional, la xarxa de carreteres, la xarxa ferroviària i els centres logístics.

Temes:

Logística