Patrocina:

Stratasys, empresa internacional d’impressió 3D, s’incorpora a l’ecosistema de DFactory Barcelona

Es tracta d’una de les empreses més importants en la fabricació additiva amb innovadores solucions d’impressió 3D per a diversos sectors, com l’aeroespacial, l’automoció, els productes de consum o el sanitari

L’ecosistema compta amb unes instal·lacions de 17.000 m² en quatre plantes, on ja s’han instal·lat prop de 30 companyies en les quals treballen al voltant de 500 persones, i que ha assolit un 80% d’ocupació en un any i mig

Stratasys, empresa internacional d’impressió 3D, s’incorpora a l’ecosistema de DFactory Barcelona
3
Es llegeix en minuts

El DFactory Barcelona, l’ecosistema de la indústria 4.0 més important del sud d’Europa i un dels més innovadors del món, ha acollit l’arribada d’una altra empresa puntera en tecnologies del futur. Un dels actors globals més importants en impressió 3D, Stratasys, comença la seva activitat a la seva nova seu a les instal·lacions de DFactory Barcelona de la mà del seu distribuïdor Platinum Excelencia-Tech.

Durant l’acte de benvinguda, presidit pel delegat especial de l’Estat al CZFB, Pere Navarro, i el president d’EMEA Stratasys President, Andreas Langfeld, clients i premsa han conegut de primera mà els avantatges que la fabricació additiva pot aportar a múltiples sectors a més de conèixer-ne les aplicacions reals.

Cal destacar que Stratasys és una de les empreses més innovadores amb solucions d’impressió 3D per a diversos sectors, com l’aeroespacial, l’automoció, els productes de consum o el sanitari. Les solucions de Stratasys, amb impressores 3D intel·ligents i connectades, materials polimèrics, un ecosistema de ‘software’ i peces fabricades a demanda, ofereixen avantatges competitius en cada baula de la cadena de valor dels productes. D’aquesta forma, les empreses poden transformar el disseny dels seus productes, dotar d’agilitat les cadenes de producció i subministrament, i millorar l’atenció al client.

Stratasys disposarà de la tecnologia SAF en l’ecosistema, amb la impressora H350. Dissenyada per brindar als fabricants consistència en la producció, un cost per peça competitiu i predictible i un control complet de la producció per a volums de milers de peces. Stratasys ja compta amb més de 100 màquines instal·lades arreu del món.

Stratasys i Excelencia-Tech, com PlatinumPartner de la marca a Espanya, aposten amb força a continuar expandint la seva presència en punts tan estratègics com DFactory Barcelona per ajudar els clients i totes aquelles empreses potencials que vulguin fer el pas i adoptar la fabricació additiva en el seu flux de treball.

Pere Navarro afirmava en l’acte que «estem parlant d’una empresa amb molta importància en el món de la indústria 4.0 a través de la impressió 3D. Per al CZFB, disposar del seu coneixement, la seva experiència i el seu posicionament en el mercat dins de l’ecosistema del DFactory Barcelona és tot un privilegi. Estem segurs que seguiran sorgint sinergies entre les empreses presents a l’edifici, però també més enllà d’aquestes parets, i serà beneficiós per a tota l’àrea metropolitana de Barcelona. D’aquesta forma, el DFactory Barcelona, nascut fa a penes any i mig, ja té un 80% d’ocupació, cosa que ens anima a continuar amb el nostre projecte d’ampliació».

Durant l’acte, el president d’EMEA Stratasys President, Andreas Langfeld, va comentar: «Veiem que la impressió 3D a escala de producció transforma la fabricació en indústries de tot el món a mesura que les empreses busquen moure’s amb més agilitat i eficiència. La nostra presència a DFactory Barcelona marcarà la diferència al ser en un entorn que facilita la cooperació, la generació de tecnologia conjunta i els nous models de negoci».

Ecosistema únic de la indústria 4.0

DFactory Barcelona és la fàbrica del futur i té com a objectiu el foment i el desenvolupament de la indústria 4.0 potenciant el talent, les noves tecnologies i inversions, en un espai des d’on es materialitza una nova manera de produir, més sostenible. Les empreses, que desenvolupen projectes punters en el terreny de la impressió 3D, robòtica, ciberseguretat i ‘blockchain’, intel·ligència artificial i sensòrica, tenen la possibilitat de generar sinergies i establir aliances amb la resta de les organitzacions presents a l’edifici.

El projecte està alineat amb els objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides, i facilitar la digitalització de la indústria com a palanca clau per a la transició ecològica i potenciar l’economia circular mitjançant l’adopció de nous sistemes productius i de la manufactura avançada sostenible. Actualment l’ecosistema compta amb unes instal·lacions de 17.000 m² en quatre plantes, on ja s’han instal·lat prop de 30 companyies i en les quals treballen al voltant de 500 persones, amb ara un 80% d’ocupació en tan sols un any.

Notícies relacionades

Algunes de les companyies més destacades que actualment formen part de l’ecosistema empresarial de DFactory Barcelona són HP, Picvisa, e-Miles Company, NTT Data, On Robot, Alisys, Windforce, Leitat, AsorCAD, Mastertec 3D, Witeklab, Imhoit, VDMHealth, Nexiona, Girbau, Innovae, Hubmaster, etc.

Està previst que durant l’exercici de l’any 2023 es comenci a projectar la segona fase de l’emblemàtic edifici i que li permetran arribar en els pròxims anys a 72.000 m² més.