Patrocina:

SIL 2022. Barcelona tornarà a ser la capital mundial de la logística

Ferma aposta per la innovació, el ‘networking’ i els ODS

L’esdeveniment internacional tindrà lloc del 31 de maig al 2 de juny de l’any vinent a la capital catalana

Les noves tecnologies hi seran molt presents, cosa que permetrà impulsar a fons el ‘networking’

Ferma aposta per la innovació, el ‘networking’ i els ODS
3
Es llegeix en minuts

Després de dos anys d’absència a causa de la situació sanitària, el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) reprèn la celebració del Saló Internacional de la Logística (SIL) amb una nova edició que se celebrarà del 31 de maig al 2 de juny del 2022. Es tracta d’una trobada del sector logístic del sud d’Europa i el Mediterrani en què tota la cadena logística està representada: transport, logística, distribució, intralogística, emmagatzematge, ‘supply chain’ i noves tecnologies. Així mateix, l’esdeveniment torna en la que serà la seva 22a edició amb una imatge renovada i l’objectiu d’aportar un volum de negoci més gran al conjunt de les empreses participants.

Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca, destaca que «l’entitat continua apostant per la logística amb l’organització de l’única fira que des del 1998 reuneix tota la supply chain i que s’ha consolidat com el referent del sector». «Hem constatat que al sector hi ha més ganes que mai de celebrar el SIL, perquè els negocis i els contactes presencials són imbatibles», ha assenyalat en roda de premsa.

Aposta pel ‘networking’

El SIL 2022, que arriba amb un logotip renovat, es presenta com una trobada que comptarà amb una presència més gran de noves tecnologies, que permetran impulsar el networking. L’esdeveniment evoluciona en línia amb les tendències de la nova economia, en què el Consorci de la Zona Franca de Barcelona s’ha posicionat com a referent.

Malgrat que l’esdeveniment sempre ha apostat per una presència tecnològica més gran al sector logístic, amb la irrupció de la pandèmia, la logística ha viscut una transformació sense precedents gràcies a la seva digitalització. És per això que més presència d’eines tecnològiques s’ha convertit en una prioritat per a la nova edició de l’esdeveniment de l’any vinent.

En aquest sentit, s’ha creat una aplicació que facilitarà la transmissió de dades entre expositors i visitants només amb escanejar els corresponents codis QR i, a més, el networking es continuarà fomentant mitjançant un speed dating que permetrà mantenir més de 5.000 reunions ràpides entre empreses del sector. 

Coneixement i innovació

El SIL 2022 potenciarà també la seva àrea de coneixement i la innovació a través de l’Start-up Innovation Hub i continuarà comptant amb la primera acceleradora firal del sector logístic, que arribarà ja a la seva tercera edició, a més d’entregar també el premi a la millor innovació de la fira. Igualment, el SIL 2022 integra dins de la seva oferta l’eDelivery Barcelona, que comptarà amb una zona d’exposició dedicada a l’últim quilòmetre i l’entrega en el comerç electrònic.

La directora general de Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Blanca Sorigué, remarca que «en aquesta nova edició, la innovació tindrà un component més important que mai. Els últims dos anys la logística ha adquirit un pes més gran en l’economia global i en aquesta primera edició després de l’arribada de la covid-19 volem reforçar el nostre paper com a pont internacional de negocis entre Europa, Amèrica Llatina i els països del Mediterrani». 

Ferm compromís amb els ODS

En aquesta nova edició, el SIL 2022 aposta amb decisió per reforçar el seu compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, una cosa en què el CZFB està treballant de manera continuada des que el 2019 va decidir crear una direcció específica dedicada a aquests objectius i situar-los en el centre de totes les seves activitats. Per això, a més d’estar representats en el congrés, s’utilitzaran materials sostenibles per a la construcció dels estands i s’entregarà el premi a l’empresa amb millors pràctiques sostenibles i a la companyia carregadora amb millors pràctiques reconegudes. 

Èxit en xifres

L’última edició celebrada del Saló Internacional de la Logística va tenir lloc el 2019 i va resultar un èxit de participants i visitants, cosa que va convertir la ciutat de Barcelona en la capital mundial de la logística i el comerç internacional, i va fomentar els negocis, el networking i el coneixement logístic. 

Notícies relacionades

Concretament, la seva 21a celebració va comptar amb 710 empreses participants, un 40% de les quals van ser internacionals, procedents de 43 països diferents. Així mateix, es van portar a terme fins a 212 trobades privades entre empreses i van acudir-hi 283 professionals de premsa acreditats. 

Gràcies a la seva bona acollida i el seu èxit internacional, el Consorci de la Zona Franca de Barcelona està treballant per portar a terme la primera edició del SIL Amèriques a Barranquilla (Colòmbia). Després d’haver de suspendre’n la celebració per motius sanitaris el 2019, l’entitat espera poder donar inici a aquesta nova trobada tan aviat com les circumstàncies ho permetin.

Temes:

Fires