Patrocina:

SINERGIES

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Dincat i ARAPDIS s’uneixen a les beques de la Fundació Incyde

L’acció s’emmarca en el Fòrum Incyde School Barcelona 2020: Emprendre en la Discapacitat

La Zona Franca impulsarà mitjançant el 3DFactory Incubator el projecte emprenedor d’un dels alumnes seleccionats

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Dincat i ARAPDIS s’uneixen a les beques de la Fundació Incyde
2
Es llegeix en minuts

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB); Dincat, representant del sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya; i ARAPDIS col·laboren amb la Fundació Incyde de les Cambres de Comerç d’Espanyaen la promoció de les seves beques, emmarcades en el Fòrum Incyde School Barcelona 2020: Emprendre en la Discapacitat. L’objectiu de la trobada celebrada a l’octubre va serfomentar la no-discriminació i el reconeixement del dret de totes les personesamb discapacitat a viure de forma independent i en igualtat de condicions.

Els participants al Fòrum han tingut l’oportunitat de cursar posteriorment el cicle formatiu ‘Emprenedors del Futur’, d’entre qui un Comitè seleccionarà quatre alumnes que rebran una beca amb què ampliar la seva experiència professional durant 12 mesos.

En aquest sentit, i amb motiu del Dia Mundial de les Persones amb Discapacitat, la seu del CZFB va acollir ahir la firma dels protocols de col·laboració entre el CZFB, la Fundació Incyde, la Federació DINCAT i l’Associació ARAPDIS, amb la intenció d’impulsar una veritable integració laboral.

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona oferirà l’oportunitat a un dels seleccionatsd’impulsar el seu projecte emprenedor a través de la incubació en el 3DFactory Incubator, la primera incubadora empresarial de tecnologia 3D d’Europa, posada en marxa el 2019 en col·laboració amb la Fundació Leitat i la Fundació Incyde. D’altra banda, una de les persones seleccionades realitzarà les seves pràctiques a Dincat, Federació que agrupa més de 300 entitats d’iniciativa social no lucratives de Catalunya, mentre una altra ho farà a ARAPDIS, Associació per la Rehabilitació i Adaptació de Persones Disminuïdes en la seva Capacitat d’Integració Sociolaboral.

El delegat especial del CZFB, Pere Navarro, destaca que«el CZFB està totalmentcompromès amb la integració laboral de persones amb discapacitat»i es mostra «orgullós de poder col·laborar amb la Fundació Incyde per ajudar de forma activa la incorporació d’aquest col·lectiu al mercat de treball i oferir-los una oportunitat única per impulsar el seu projecte».

Per la seva part, el president de la Fundació INCYDE, José Luis Bonet, ha remarcat que «la millor eina per aconseguir la inclusió de les persones amb capacitats diferents és laintegració en el mercat laboral, un objectiu en el qual la col·laboració publicoprivada és essencial, per això iniciatives com la que impulsem amb el Consorci de la Zona Franca de Barcelona tenen un valor especial».

Notícies relacionades

Quant al president de Dincat, Manuel Palou, manifesta el seu desig de «continuar enfortint lacapacitat emprenedorade les entitats que acompanyen les persones amb discapacitat intel·lectual a través d’aquest acord amb Fundació Incyde, que obre les portes a múltiples oportunitats que, sens dubte, ens encaminen cap a un futur més inclusiu».

Finalment, el president de l’Associació ARAPDIS, Dr. Ramon Blasi, corrobora l’expressat anteriorment i manifesta «la importància del treball conjunt d’organismes i entitats per a laconsecució de la plena inclusió tant social com laboral de la qual tan necessitats són aquests col·lectius».