13 d’ag 2020

Anar al contingut

Patrocina:

A Barcelona Tribuna

Pere Navarro anuncia una gran inversió en Barcelona en projectes d'economia 4.0

El delegat especial de l'Estat al CZFB diu que l'entitat ampliarà el seu incubador d'impressió 3D

El pla estratègic de la corporació se centra a tres importants pilars i nou objectius fonamentals

Pere Navarro anuncia una gran inversió en Barcelona en projectes d'economia 4.0

En el marc del Barcelona Tribuna, el delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), Pere Navarro, ha participat en el dinar col·loqui ‘Zona Franca, motor econòmic i fàbrica d’oportunitats’, on ha fet un passeig per la història i la trajectòria de l’entitat i ha explicat el seu pla estratègic així com els projectes previstos per al futur. En aquest sentit, el delegat especial de l’Estat al CZFB ha anunciat que fruit de les diferents converses mantingudes amb diferents estaments de l’Ajuntament de Barcelona, «el Consorci de la Zona Franca de Barcelona col·laborarà amb la ciutat en projectes de promoció de l’economia 4.0, terreny d’activitat en el qual tenim previst fer una gran inversió que serà concretada i explicada per totes les parts implicades en les pròximes setmanes».
 
Pere Navarro també ha explicat que fruit de l’èxit obtingut el seu primer any d’existència «hem decidit fer una ampliació del 3D Factory Incubator, la primera incubadora europea d’impressió 3D que estem liderant conjuntament amb el centre tecnològic Leitat i la Fundació INCYDE de les Cámaras de Comerç d’Espanya». El delegat especial de l’Estat al CZFB també ha avançat que «al juny inaugurarem la nostra fàbrica 4.0 coneguda com DFactory 4.0. Serà un lloc on conviuran diverses activitats que fabricaran coses de manera conjunta, ja que una de les seves característiques serà la capacitat de relació entre diferents maneres de fabricar diferents productes».

Nou objectius estratègics 

Durant el dinar col·loqui Barcelona Tribuna Pere Navarro també ha explicat davant de destacades personalitats del món econòmic, social, cultural i científic el pla estratègic de l’entitat per als pròxims anys que se sustenta sota tres pilars: la sostenibilitat econòmica del CZFB a llarg termini, el desenvolupament econòmic –i a conseqüència social– del territori, i la seva integració urbana i la sostenibilitat mediambiental. El CZFB ha definit nou objectius estratègics per a la consecució d’aquests pilars.

«Som un model d’èxit, d’adaptació als temps i de col·laboració entre administracions»

Pere Navarro

Delegat especial de l’Estat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona

 
El delegat especial de l’Estat al CZFB ha assegurat que «som un model d’èxit, d’adaptació als temps i de col·laboració entre administracions». Al mateix temps que ha recordat que «no rebem cap recurs públic sinó que obtenim beneficis que podem reinvertir en la societat. Com a entitat no ens hem quedat ancorats en el model de zona franca sinó que hem anat actualitzant la nostra activitat i sempre ens hem caracteritzat per la nostra aposta especial i primordial per la promoció immobiliària i econòmica de Barcelona».
 
Es pot destacar també que el CZFB organitzarà l’octubre, per primera vegada, el Saló Internacional de la Logística a Barranquilla «amb l’objectiu de ser un referent d’aquest sector a Amèrica», segons paraules del mateix Navarro. L’entitat pública barcelonina també es troba en negociacions amb el Govern de Colòmbia per replicar la seva incubadora 3D a la Zona Franca de Bogotà, al mateix temps que està impulsant col·laboracions en matèria de ‘start-ups’ a la ciutat de Nova York. El CZFB compta també amb un ambiciós pla d’inversions que se centrarà en la indústria 4.0 i en els centres d’investigació i coneixement de la Regió Metropolitana.