Patrocina:

Guardons

El Consorci i Onda Cero reconeixen la feina de les entitats socials

L'Associació Catalana d'Atàxies Hereditàries obté el premi Ciutat Solidària

Acencas rep un accèssit per la seva tasca d'ajudar les persones que pateixen ludopatia

premiats

premiats

1
Es llegeix en minuts

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona, i l’emissora Onda Cero Catalunya amb el recolzament de Renfe, han atorgat aquest migdia el premi Ciutat Solidària que reconeix la tasca de les oenagés i les entitats socials sense ànim de lucre que treballen en els àmbits de la solidaritat, la salut, la infància,l’educació  o la reinserció sociolaboral.

Aquest any, la guanyadora ha sigutl’Associació Catalana d’Atàxies Hereditàries (ACAH) que ha rebut un premi en metàl·lic de 3.000 euros, una litografia commemorativa i una campanya de comunicació a Onda Cero per donar a conèixer les seves activitats. Per la seva part, Acencas (Associació Centre Català d’Adiccions Socials) ha obtingut l’accèssit que comporta també una litografia commemorativa i una campanya de comunicació a Onda Cero.

L’Associació Catalana d’Atàxies Hereditàries és una entitat que vol fer visible la realitat d’aquells que pateixen aquesta malaltia rara –en aquest cas, estem parlant de 10 persones de cada 100.000– i recolzar també els seus familiars, ja que el cost de les teràpies és molt elevat. L’associació ha organitzat aquest 2019 la V Jornada Científica d’Atàxies de Catalunya i ha superat el centenar de socis.

Acencas va néixer el 1991 com una entitat que treballa per ajudar les persones que pateixen algun tipus d’addicció al joc, però també el sexe o les noves tecnologies. Ofereixen tractaments personalitzats, però també informació i campanyes de prevenció sobre aquest problema.

Espai radiofònic setmanal 

Les dues associacions han sigut escollides entre una quarantena d’entitats que han participat durant aquesta temporada en el programa de Onda Cero ‘La Ciudad’ dins de l’espai setmanal ‘Ciudad Solidaria’. L’espai, que compta amb el patrocini del Consorci de la Zona Franca de Barcelona des dels seus inicis, fa difusió de la seva tasca cap als col·lectius més necessitats o en àmbits com la infància, la pobresa, la salut, l’educació i el lleure, la reinserció sociolaboral o la cooperació internacional.

Notícies relacionades

L’acte de concessió del premi va tenir lloc al’Hotel Espanya de Barcelona en el decurs d’un acte que va comptar amb la presència, entre d’altres, del delegat de l’Estat al CZFBPere Navarro; del director generald’Atresmedia Radio,  Ramon Osorio, i la directora de Rodalies a CatalunyaMaite Castillo. També hi han assistit membres del jurat, així com de les entitats i associacions que han passat aquests anys per l’espai ‘Ciudad Solidaria’.

Aquest any, el premi ha arribat a la seva setena edició i des que va començar l’espai ‘Ciudad Solidaria’ han passat pel programa de ràdio més de 280 entitats socials sense ànim de lucre.

Temes:

Empreses