Patrocina:

La Salle-URL i el Consorci de la Zona Franca clausuren la primera edició del BMP Accelerator, un programa d'acceleració de 'start-ups' del sector immobiliari

Els primers participants del programa són onze empreses emergents de tot el món que es van seleccionar al Barcelona Meeting Point

unnamed-1

unnamed-1

3
Es llegeix en minuts
ALBERTO GONZÁLEZ / Barcelona

La Salle Campus Barcelona-URL, a través de La Salle Technova Barcelona, i el Consorci de la Zona Franca de Barcelona han tancat el BMP Accelerator, un programa d’acceleració de 'start-ups' procedents del sector immobiliari. L’objectiu d’aquest programa de 22 setmanes és dotar les 'start-ups' d’eines per dur a terme iniciatives empresarials i projectes innovadors, així com per desenvolupar oportunitats de mercat, aconseguir inversió, preparar-les per treballar juntamet amb les corporacions o fomentar el 'networking' amb socis potencials.

En total hi han participat onze empreses emergents de tot el món que es van seleccionar en l’àrea de Proptech del Barcelona Meeting Point 2018: 1001 portales, Alfred Smart Systems, Brichblock, Datare, Mayordomo, Nested, PropCrowd, Realo, Urbitdata, Viewtek i Zillios. Totes elles han participat en sessions one-to-one per establir les seves necessitats, sessions teòriques i pràctiques de tècniques de màrqueting i vendes, i assessorament per aconseguir èxit en les rondes d’inversió. També s’han organitzat dins del programa trobades amb empreses clau del sector immobiliari per transmetre a les ‘start-ups’ quines són les necessitats actuals d’aquest sector i de quina manera poden ajudar a resoldre aquestes necessitats i desafiaments. Les empreses participants han sigut Anticipa, APCE, Autonomy Capital, Colonial, Neinor, Shibsted Spain, Tinsa i JLL Real Estate.

 

L’acte de tancament ha tingut lloc durant el TechDemoDay de La Salle Technova. Josep Miquel Piqué, president executiu de La Salle Technova Barcelona, ha comentat que La Salle-URL i el Consorci de la Zona Franca, “han creat una acceleradora de referència en el sector del PropTech que segur que servirà com a font d’innovació per a les corporacions del sector del Real Estate”. A més, Piqué ha destacat l’alt potencial de les 'start-ups' seleccionades que “van ser escollides després d’un 'scouting' de 1.000 'start-ups' de tot el món, identificant tendències tecnològiques i nous models de negoci impactats per la digitalització”.

 

Notícies relacionades

Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca i president del BMP, ha destacat que aquesta primera edició del BMP Proptech Accelerator ha sigut molt positiva i tindrà continuïtat i creixement de cara a les pròximes edicions del Barcelona Meeting Point. Navarro ha anunciat que de cara al Barcelona Meeting Point 2019 “ja s’està treballant en el BMP Startup Connection Hub, una plataforma que concentrarà la transformació digital del sector immobiliari. Durant la celebració de la fira tindran lloc una sèrie d’activitats que aniran diriides a 'start-ups' i a la captació i al desenvolupament del talent”. Pere Navarro ha explicat que el Consorci de la Zona Franca de Barcelona “és una gran eina de transformació econòmica i pretenem que també sigui social. Volem ser una fàbrica d’oportunitats, aquest és el nostre repte. I per això estem apostant per projectes com el que hem iniciat aquest any, de la mà de La Salle Technova Barcelona, amb el primer programa d’acceleració firal del nostre país, dirigit a 'start-ups' logístiques i immobiliàries, mitjançant les nostres fires SIL, eDelivery Barcelona i Barcelona Meeting Point”.

Totes les empreses participants han valorat de forma molt positiva el programa, destacant especialment el 'networking' i els nous contactes amb importants actors del sector. Segons César Gusano, cofundador de Viewtek, “hem tingut sessions de 'mentoring' molt interessants amb gent molt experimentada del sector, que ens han posat en contacte amb agents rellevants del sector immobiliari, cosa que és una gran oportunitat per fer créixer l’empresa. Esperem sortir-ne reforçats i poder aplicar tots els coneixements que estem obtenint”.  Carlos Salas, ‘data manager’ i cofundador de Datare, destaca que l’acceleradora els ha ajudat a pivotar la seva solució des de la plantejada inicialment, "gràcies al 'mentoring' i la resta de sessions", cosa que els ha permès tenir una visió més específica de la seva solució final.