Ànec a la taronja

1
Es llegeix en minuts

Mónica Iglesias, encarregada de la parada d'Avinova, ubicada en un dels laterals del mercat de la Boqueria (Rambla, 91), recomana, entre altres, aquesta recepta per elaborar ànec a la taronja, un plat senzill per quedar molt bé en un àpat especial. I que a més a més

té una variant original, l'ànec a la pera.

INGREDIENTS

Un ànec

Una copa de xerès o de conyac

Got gran de suc de taronja

Una taronja

Sal i pebre

Notícies relacionades

PREPARACIÓ

Posem el forn a 180 graus. Després, salpebrem l'ànec sencer, prèviament netejat tant per dins com per fora. Hi afegim el suc de taronja i el licor, xerès o conyac, i el col·loquem dins del forn. Calculem una hora de forn per cada quilo de pes. Abans que s'acabi la cocció, tallem la taronja a rodanxes i distribuïm els trossos damunt de l'ànec. Ho acabem de coure. Si es torra massa abans de temps, ho tapem amb paper de forn que també pot ser substituït per paper d'alumini mullat. Aquest mateix plat es pot fer a la pera, és a dir, amb suc de pera i peres tallades per la meitat.