CIUTAT VELLA
El palau Requesens introdueix actors en els sopars medievals
L'edifici de Bisbe Caçador reprodueix duels, balls i malabars amb foc
Espectacle medieval en el sopar tematitzat del palau Requesens. /
Isabel de Requesens, virreina de Nàpols, comtessa de Palamós i baronessa de Calonge, surt a un dels balcons del palau Requesens (Bisbe Caçador, 3), dirigeix unes paraules al públic i, a continuació, dos cavallers comencen una lluita d'espases davant seu. No són membres de la noblesa, sinó actors que interpreten personatges medievals i que protagonitzen Sopars al palau Requesens, l'última de les activitats de Sternalia, empresa dedicada a produir actes culturals.
La proposta, que s'inaugura divendres, dia 20, amb un preu de 69,50 euros per persona, inclou la visita comentada al Palau Requesens (seu de la Reial Acadèmia de Bones Lletres), un sopar d'inspiració medieval i un espectacle amb cavallers, ballarins i malabars amb foc.
PATRIMONI/ «La idea és donar a conèixer el patrimoni de la ciutat a estrangers i catalans», explica Eulàlia Armengol, directora de Sternalia. El palau Requesens, un edifici que data del segle XIII, és un dels palaus més grans de la noblesa medieval de la ciutat i està protegit com a Bé Cultural d'Interès Nacional.
A través del relat d'una historiadora, els visitants recorren les estances palatines mentre descobreixen la vida d'Isabel de Requesens. A més, pugen a la torre.
«La idea va sorgir perquè un dia un grup d'estrangers ens van dir que, en comptes de l'habitual recorregut que fem en altres activitats, volien un espectacle medieval. Així que ens vam posar en contacte amb Drakonia», explica la directora de Sternalia.
Drakonia és la companyia de teatre que recrea l'ambient medieval a través d'interpretacions de personatges d'època acompanyades amb música. «Som actors especialistes formats en lluita escènica», afirma un d'ells, Cesc Martinell.
Notícies relacionadesAMBIENTACIÓ / Sopars al palau Requesens, que es farà cada dimecres, divendres i dissabte a les 19.45 hores i donarà cabuda a uns 80 participants per nit, és resultat del treball conjunt de Sternalia i Drakonia. «Nosaltres ens encarreguem de l'ambientació i dels personatges, i Sternalia, del càtering», revela Martinell, director de Drakonia.
Armengol precisa que el menú del sopar està basat en la cuina catalana medieval dels segles XIV i XV. Per elaborar-lo, el xef Miquel Guimerà es va inspirar en històrics receptaris de cuina medieval, com el llibre de Sent Soví o el de Coch. Per la taula passen, entre altres plats, pollastre amb raïm i espècies i amanida de pera al vi amb formatge fresc.
- SECTOR IMMOBILIARI Fons i promotores preparen la venda de més de 30.000 vivendes de lloguer a Espanya per 5.000 milions d’euros
- Inditex intercanvia terrenys amb Alcampo per fer la nova seu a Sant Adrià
- Okupació Un propietari recupera la seva vivenda a la platja en una distracció dels ocupes
- Assetjament escolar Els Mossos investiguen el suïcidi d’un menor a Lleida que va denunciar ‘bullying’
- València Antonio Tejero, ingressat en estat greu en un hospital de València
- Novetat Cercle blau a Whatsapp de Meta AI: com treure'l del telèfon
- Exercici El ‘boom’ dels locals ‘premium’ de barre arriba a Barcelona: “Aquí les dones se senten segures”
- A Madrid Detinguts un vigilant de La Finca i l’empleada de la llar d’Iker Casillas pel robatori de cinc rellotges de luxe
- Sense sortir de la comarca El poble a només 30 minuts de Rubí ideal per a una escapada de natura sense sortir del Vallès
- EL CLÀSSIC DE DIUMENGE Lamine Yamal es destapa per anar al Bernabéu
