CIUTAT VELLA
El palau Requesens introdueix actors en els sopars medievals
L'edifici de Bisbe Caçador reprodueix duels, balls i malabars amb foc

Espectacle medieval en el sopar tematitzat del palau Requesens. /
Isabel de Requesens, virreina de Nàpols, comtessa de Palamós i baronessa de Calonge, surt a un dels balcons del palau Requesens (Bisbe Caçador, 3), dirigeix unes paraules al públic i, a continuació, dos cavallers comencen una lluita d'espases davant seu. No són membres de la noblesa, sinó actors que interpreten personatges medievals i que protagonitzen Sopars al palau Requesens, l'última de les activitats de Sternalia, empresa dedicada a produir actes culturals.
La proposta, que s'inaugura divendres, dia 20, amb un preu de 69,50 euros per persona, inclou la visita comentada al Palau Requesens (seu de la Reial Acadèmia de Bones Lletres), un sopar d'inspiració medieval i un espectacle amb cavallers, ballarins i malabars amb foc.
PATRIMONI/ «La idea és donar a conèixer el patrimoni de la ciutat a estrangers i catalans», explica Eulàlia Armengol, directora de Sternalia. El palau Requesens, un edifici que data del segle XIII, és un dels palaus més grans de la noblesa medieval de la ciutat i està protegit com a Bé Cultural d'Interès Nacional.
A través del relat d'una historiadora, els visitants recorren les estances palatines mentre descobreixen la vida d'Isabel de Requesens. A més, pugen a la torre.
«La idea va sorgir perquè un dia un grup d'estrangers ens van dir que, en comptes de l'habitual recorregut que fem en altres activitats, volien un espectacle medieval. Així que ens vam posar en contacte amb Drakonia», explica la directora de Sternalia.
Drakonia és la companyia de teatre que recrea l'ambient medieval a través d'interpretacions de personatges d'època acompanyades amb música. «Som actors especialistes formats en lluita escènica», afirma un d'ells, Cesc Martinell.
Notícies relacionadesAMBIENTACIÓ / Sopars al palau Requesens, que es farà cada dimecres, divendres i dissabte a les 19.45 hores i donarà cabuda a uns 80 participants per nit, és resultat del treball conjunt de Sternalia i Drakonia. «Nosaltres ens encarreguem de l'ambientació i dels personatges, i Sternalia, del càtering», revela Martinell, director de Drakonia.
Armengol precisa que el menú del sopar està basat en la cuina catalana medieval dels segles XIV i XV. Per elaborar-lo, el xef Miquel Guimerà es va inspirar en històrics receptaris de cuina medieval, com el llibre de Sent Soví o el de Coch. Per la taula passen, entre altres plats, pollastre amb raïm i espècies i amanida de pera al vi amb formatge fresc.
- CAS SANTOS CERDÁN-ÁBALOS Koldo García després de conèixer l’informe de l’UCO sobre Santos Cerdán: «Acaba de començar»
- Tensió als Estats Units "Motivació política" en l’assassinat d’una congressista i el marit
- Metamorfosi demogràfica Un terç de l’Eixample és estranger
- Tempesta judicial i política La caiguda de Cerdán impulsa en el PSOE avançar les generals
- Tensió als Estats Units Els EUA surten al carrer de forma multitudinària en protesta per Trump
- Augmenten les probabilitats que un asteroide impacti contra la Lluna el 2032
- Criança Carlos González, pediatre: "Moltes vegades quan el teu fill plora no vol ni joguines ni dolços, demana la teva presència i el teu afecte"
- HANDBOL Els àrbitres expulsen el Barça de la lluita per la seva 13a Champions
- EL MERCAT BLAUGRANA De Víctor a Joan; de l’Hospitalet a Sallent
- Gran mostra de música i cultura digital Nathy Peluso fa vibrar el Sónar amb un enèrgic directe