Fases

Quan és lluna creixent el febrer del 2023

Quan és lluna creixent el febrer del 2023

Efe / Anthony Anex

1
Es llegeix en minuts
Vega S. Sánchez
Vega S. Sánchez

Periodista

Especialista en animals, plantes i curiositats

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Lluna, el satèl·lit natural de la Terra, és un astre que orbita al seu voltant i reflecteix la llum del sol. Té diferents fases, que influeixen en les marees i en els cicles naturals de les persones, marcades per les seves quatre fases més importants: lluna nova, quart creixent, lluna plena i quart minvant, que corresponen als instants precisos en què les direccions Terra-Lluna i Terra-Sol formen un angle de 0°, 90°, 180° i 270° respectivament.

Una lluna plena es dona quan la Terra es troba entre el Sol i la Lluna, de manera que aquesta reflexa la llum solar amb tota la seva cara visible, i arriba a la seva màxima il·luminació. Abans de l’arribada a aquella etapa, el satèl·lit passa pel quart creixent, que és quan a l’hemisferi nord té la meitat dreta il·luminada i té forma de ‘D’.

Lluna plena

Aquest febrer, s’ha estrenat amb lluna nova –el passat dia 1–, tot i que la lluna plena de febrer va arribar al seu punt màxim el diumenge dia 5 a les 19.29, segons l’Institut Geogràfic Nacional (IGN). El quart minvant va ser el dia 13 a les 17.01 i la lluna nova toca el 20 de febrer a les 8.06 hores.

Notícies relacionades

Des d’aleshores,

El quart creixent estarà en el seu punt més definit el dia 27 a les 9.06 hores.

Temes:

Lluna Astronomia