Missió espacial

Enlairament Starship de SpaceX: última hora del nou llançament | Directe

  • Tot preparat per a un nou llançament de Starship, el coet més potent de la història

  • Guillermo Monreal, enginyer espanyol: «Cada llançament està mil·limetrat. No hi ha marge per a la improvisació»

Enlairament Starship de SpaceX: última hora del nou llançament | Directe

Reuters

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dijous està previst el llançament de Starship de SpaceX, el coet més gran i poderós mai construït per la nostra espècie. Aquesta històrica missió havia d’enlairar-se dilluns passat, però es va anul·lar a última hora per un problema tècnic a les vàlvules de pressurització de l’aeronau. El segon intent de llançament tindrà lloc avui mateix entre les 15.30 i les 16.30 (hora peninsular espanyola). L’enlairament de l’Starship es podrà seguir en directe a través de totes les plataformes digitals de SpaceX. La retransmissió començarà a les 14.45 (hora peninsular espanyola) i s’allargarà durant bona part de la tarda.

Notícies relacionades

La nau s’enlairarà des de la base espacial del sud de Texas, situada a prop de platja de Boca Chica i a uns 30 quilòmetres de la localitat nord-americana de Brownsville. El seu viatge durarà prop d’una hora i mitja i, si tot va segons el previst, sobrevolarà els oceans Atlàntic, Índic i Pacífic. Segons expliquen els impulsors d’aquesta missió, l’objectiu de la prova d’aquest dijous és posar a prova els motors, el propulsor, el coet i els diferents escuts tèrmics del coet més poderós construït fins ara.

Les imatges més icòniques d’aquesta missió es podran captar durant l’enlairament, quan l’Starship comenci el seu vol, i en els dos moments en què s’espera l’amaratge del propulsor i el coet en dos punts diferents del globus. Aquesta aeronau, de fet, ha sigut dissenyada per ser completament reutilitzable i per funcionar en entorns tan crítics com el buit de l’espai. El seu viatge podria marcar un punt d’inflexió en la història de la cursa espacial.