Ciència

Descobreixen una nova espècie d’insecte a Sèrbia i li diuen Djokovic

En homenatge al tennista serbi i comparant la velocitat, tenacitat, força i elasticitat de l’animal amb la del campió de 21 Grand Slam

Descobreixen una nova espècie d’insecte a Sèrbia i li diuen Djokovic
1
Es llegeix en minuts

Científics serbis van anunciar haver descobert una nova espècie d’insecte a què van decidir donar el nom de Novak Djokovic en homenatge al campió de tennis, a causa de les seves qualitats de velocitat i tenacitat.

Duvalius Djokovici va ser trobat en una cova en una muntanya a l’oest de Sèrbia, va explicar divendres a l’AFP Nikola Vesovic, un dels membres de l’equip.

«Es tracta d’un insecte molt petit, totalment cec i despigmentat, amb potes i antenes molt llargues», va precisar el científic, professor de la facultat de biologia de Belgrad.

Però va ser la velocitat, la tenacitat, la força i l’elasticitat de l’animal per les quals van decidir els investigadors donar-li el nom del campió serbi, antic número u mundial amb 21 títols de Grand Slam.

«Es tracta d’un depredador dels soterranis igual com Novak és una espècie de depredador als camps de tennis», va dir el professor Vesovic.

Notícies relacionades

No és la primera vegada que Novak Djokovic inspira científics.

L’any passat, un cargol d’aigua dolça descobert a Montenegro va ser anomenat Travunijana Djokovici.