Crisi sanitària

L’Agència Europea de Medicaments aprova una vacuna de Pfizer adaptada a dues subvariants d’òmicron

A principis de setembre, l’Agència Europea de Medicaments (EMA) va aprovar les vacunes actualitzades BA.1 de Pfizer-BioNTech i Moderna

L’Agència Europea de Medicaments aprova una vacuna de Pfizer adaptada a dues subvariants d’òmicron
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Agència Europea de Medicaments (EMA) ha aprovat aquest dilluns una vacuna anticovid desenvolupada per Pfizer-BioNTech per combatre les subvariants d’òmicron BA.4/5, que escapen al sistema immunitari més fàcilment que les soques anteriors.

Tot i que les vacunes existents contra el coronavirus proporcionen una bona protecció contra l’hospitalització i la mort, l’eficàcia s’ha reduït a mesura que el virus ha evolucionat. Així doncs, a principis d’aquest setembre, l’EMA va aprovar les vacunes actualitzades BA.1 de Pfizer-BioNTech i Moderna.

Els funcionaris de la UE han assenyalat en els últims mesos que estan oberts a utilitzar inicialment les vacunes dirigides a la variant BA.1 més antiga, ja que les dirigides específicament als nous descendents d’òmicron BA.4/5 estan més retardades en el seu desenvolupament.

Dosi de Moderna al Regne Unit

L’Agència Reguladora de Medicaments i Productes Sanitaris del Regne Unit (MHRA, per les seves sigles en anglès) va aprovar a mitjans d’agost la primera vacuna bivalent de la covid-19, eficaç tant davant la variant original del SARS-CoV-2 com davant òmicron.

Es tractava d’una actualització de la vacuna fabricada per la companyia nord-americana Moderna, i es va aprovar per a les dosis de reforç en adults «després de comprovar que compleix les normes de seguretat, qualitat i eficàcia», segons van aclarir des de l’organisme regulador britànic.

Vacunació de la verola del mico

Notícies relacionades

Aquest mateix dilluns, el Departament de Salut ha habilitat un nou punt de vacunació contra la malaltia de la verola del mico a la Fira de Barcelona, que s’afegeix als 18 centres hospitalaris i punts de referència de malalties de transmissió sexual a tot Catalunya, ha informat la conselleria a través d’una nota informativa.

Així doncs, ja es pot demanar cita a través del portal vacunaverola.gencat.cat i agafar cita per a dimarts dia 13 a partir de les nou del matí. Per facilitar l’accés a la vacunació, aquest punt estarà disponible els set dies de la setmana, en horari de matí i tarda, i es podran vacunar totes les persones que viuen a Catalunya, ha informat Salut.