Dia Nacional d’Hongria

Meteoròlegs de tot el món se solidaritzen amb dos col·legues hongaresos acomiadats per fallar en una previsió

Meteoròlegs de tot el món se solidaritzen amb dos col·legues hongaresos acomiadats per fallar en una previsió

EFE / Vivien Cher Benko / Hungarian PM (Efe)

1
Es llegeix en minuts
EFE

Desenes de meteoròlegs de tot el món s’han solidaritzat amb els seus col·legues hongaresos que van ser acomiadats després que una tempesta que havien pronosticat no arribés a Budapest el Dia Nacional d’Hongria el 20 d’agost.

«En general informem sobre esdeveniments meteorològics extraordinaris, però això no es tracta d’un fenomen atmosfèric que hagi causat un xoc, sinó la notícia que dos col·legues hongaresos han perdut la seva feina simplement per fer bé la seva feina», asseguren en un comunicat conjunt publicat a Facebook.

Meteoròlegs d’Espanya, França, Itàlia, Colòmbia, l’Uruguai i Kenya, entre d’altres, al·ludeixen al fet que el ministeri de Tecnologia i Indústria hagi acomiadat els dos directors del Servei Nacional de Meteorologia (OMSZ) hongarès després que s’haguessin de cancel·lar uns focs artificials perquè el servei va pronosticar fortes tempestes per a la nit del 20 d’agost.

Tot i que el comunicat del Ministeri de Tecnologia i Indústria no ha justificat l’acomiadament, la premsa i els polítics locals donen per fet que les raons estaven relacionades amb aquest pronòstic equivocat que parlava d’una probabilitat del 80% de tempesta.

Notícies relacionades

Els meteoròlegs internacionals, membres de l’agrupació ‘Climate without Borders’ (Clima sense Fronteres), asseguren que «de vegades succeeix el menys probable» i recorden que l’OMSZ va fer el que havia de fer en aquella situació.

L’executiu de l’ultranacionalista Viktor Orbán volia celebrar la festa nacional amb «els focs artificials més grans d’Europa», que se celebraran dissabte a causa de la cancel·lació.

Temes:

Hongria