Crisi sanitària

La covid impacta en benestar emocional de quatre cada 10 adolescents a Barcelona

Un 66% apunta el sistema educatiu com a focus d’impactes negatius durant la pandèmia, sobretot per les classes ‘online’

La covid impacta en benestar emocional de quatre cada 10 adolescents a Barcelona

Efe / Antonio Lacerda

1
Es llegeix en minuts
EFE

La covid ha deixat un impacte negatiu en el benestar emocional i psicològic de quatre de cada 10 adolescents a Barcelona, segons un estudi impulsat per la Federació d’entitats d’atenció a la infància i adolescència (FEDAIA).

Aquesta és una de les principals conclusions de l’estudi «L’impacte de la pandèmia de la covid-19 en els i les adolescents que participen dels serveis del model SIS (serveis d’intervenció socioeducativa) de la província de Barcelona. Del confinament a l’actualitat», del qual ha informat FEDAIA aquest dimarts en un comunicat.

L’estudi ha sigut coordinat per la investigadora Núria Fuentes-Peláez, del grup GRISIJ (Grup d’investigació sobre intervencions socioeducatives en la infància i la Joventut) de la Universitat de Barcelona, i ha comptat amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

Investigació de l’impacte de la pandèmia

En l’àmbit de les emocions, l’informe indica que un 14,3% diu que s’ha sentit més enfadat durant aquest temps, un 26,2% que ha tingut por o s’ha sentit angoixat i un 7,2% que sovint s’ha sentit sol.

Entre els impactes més negatius, un 66% dels adolescents i joves que hi han participat, d’entre 12 i 18 anys, han apuntat a l’àmbit educatiu, sobretot pel fet d’haver hagut de continuar ‘online’ les classes durant molt temps.

En canvi, destaquen bastants elements positius com que més de la meitat afirma que ha millorat el temps amb la seva família, davant el 12,8% que ha apuntat el contrari.

Notícies relacionades

Quatre de cada 10 participants han coincidit a valorar que l’acompanyament i el reforç educatiu (62,5%) i les activitats d’oci i temps lliure (57,5%) que s’ha proposat en el servei en què participen els han ajudat durant aquesta etapa.

Així mateix, un de cada quatre dels adolescents han afirmat que han rebut algun estímul violent a través de les xarxes socials.