¿Quan és i com veure la pròxima Lluna plena? Així es veurà la ‘Lluna del cuc’

¿Quan és i com veure la pròxima Lluna plena? Així es veurà la ‘Lluna del cuc’

Efe / Sxenick

1
Es llegeix en minuts
Alex Fuentes

La tercera Lluna plena de l’any, l’anomenada ‘Lluna del cuc’,es pondrà per l’oest aquest divendres després de brillar al cel tota la nit. Això sí, sempre que els núvols ho permetin, ja que s’espera cel cobert a gairebé tota la Península.

A més, durant aquesta setmana, també es pot veure com Venus i Mart s’acosten a poc a poc a Saturn, que es manté gairebé immòbil a Capricorn.

La ‘Lluna del cuc’ es coneix com a tal perquè representa el desglaç i el retorn a la superfície d’aquests animals. Així ho explica el divulgador científic Álex Riveiro, que explica també l’origen d’aquest nom: «La lluna plena de març es diu la ‘Lluna del cuc’ perquè, en aquesta època de l’any, el terra s’estova i els cucs de terra tornen a freqüentar la superfície».

Lluna de Quaresma

També es diu ‘Lluna de Quaresma’ perquè apareix en aquesta època de l’any que precedeix laSetmana Santa.

Sol coincidir amb les dates en què s’inicia la primavera, que aquest any comença diumenge, dos dies després de la Lluna plena.

Notícies relacionades

Oficialment, la Lluna plena es produirà a les 8.17 hores. El problema és que s’espera cel encapotat a gairebé tota la Península. A les Illes Canàries fins i tot plourà. Per tant, és probable que ni tan sols es pugui veure la Lluna plena tret d’en intervals.

D’acord amb ‘Science Focus’, de la BBC britànica, la ‘Lluna del cuc’ d’aquest any s’ha de buscar a la part part baixa «a l’horitzó, i breument al cel del matí ben d’hora, si el clima ho permet». I també es pot buscar sobre les 18.30 de la tarda.

Temes:

Lluna Astronomia