A la recerca de vida a Mart | Fotogaleria

La missió, la primera amb l’objectiu explícit de demostrar que hi va haver vida allà, porta el més gran i més avançat vehicle mai enviat al planeta vermell: el ‘Perseverance’

1
Es llegeix en minuts

Després de set mesos de viatge, el rover ‘Perseverance’ de la NASA intentarà aterrar a Mart dijous, en una maniobra ultra perillosa que marcarà el començament d’una recerca de diversos anys per trobar rastres de vida antiga.

La missió Mart 2020, que es va enlairar de Florida a finals del mes de juliol i és la primera missió amb l’objectiu explícit de demostrar que hi va haver vida allà, porta el major i més avançat vehicle mai enviat al planeta vermell: el ‘Perseverance’. Si arriba intacte, serà el cinquè rover que realitza el viatge des del 1997. Fins ara tots són nord-americans, i un d’aquests, el ‘Curiosity’, segueix en funcionament.

Dijous a les 21.30 hora espanyola el ‘Perseverance’ posarà les seves sis rodes en un lloc d’aterratge «espectacular», en paraules de Ken Farley, científic del projecte. Després de l’aterratge, les primeres fotos de la superfície arribaran ràpidament en baixa resolució. S’esperen imatges de vídeo, incloent-hi fotos de l’entrada en l’atmosfera.

Notícies relacionades

El ‘Perseverance’, que es desplaça tres vegades més ràpid que els anteriors rovers, haurà de recórrer, durant diversos anys, més de vint quilòmetres a través de diferents entorns. Primer el delta format per un riu que va desembocar en el seu moment al llac, després el que podria ser la seva vora i finalment, haurà d’escalar la vora del cràter.

En cada lloc es prendran mostres –fins a 30 en total– que seran analitzades pels laboratoris més avançats de la Terra a la recerca de possibles rastres microscòpics d’organismes antics.

Temes:

NASA Mart