A l’espai

La sonda dels Emirats Àrabs captura la seva primera imatge de Mart després d’entrar-hi en òrbita

El país espera que la missió condueixi a «nous descobriments» sobre el clima i l’atmosfera del planeta

La sonda dels Emirats Àrabs captura la seva primera imatge de Mart després d’entrar-hi en òrbita
1
Es llegeix en minuts

La sonda emiratiana Hope ha capturat avui la primera imatge de Mart després d’entrar fa cinc dies amb èxit a l’òrbita del planeta vermell, on té previst estudiar el clima i l’atmosfera per respondre a preguntes fins ara sense resposta.

«La primera imatge de Mart capturada per la primera sonda àrab de la història, a 25.000 quilòmetres sobre la superfície del planeta vermell», va tuitejar el vicepresident dels Emirats Àrabs Units (EAU) i governant de Dubai, Mohammad bin Rashid, que ha estat promovent aquesta missió considerada pionera.

La fotografia capturada per la missió emiratiana per una de les càmeres d’exploració va ser presa amb «una càmera tolerant a la radiació de múltiples longituds d’ona que pot prendre imatges de 12 megapíxels», des d’una altitud d’al voltant de 25.000 km sobre la superfície marciana, segons l’agència de notícies oficial emiratiana WAM.

«El pol nord de Mart és a la part superior esquerra de la imatge. La missió emiratiana de Mart va capturar el volcà més gran del sistema solar, Olympus Mons (centre), emergint a la llum del sol del matí», apunta l’agència.

Notícies relacionades

«Esperem que aquesta missió condueixi a nous descobriments sobre Mart que beneficiïn la humanitat», va tuitejar per la seva banda el príncep hereu dels EAU, el xeic Mohammad bin Zayed.

Els EAU, amb tot just 9,8 milions d’habitants però importants reserves petroleres, es va sumar aquest mes als pocs països que han aconseguit col·locar una sonda en l’òrbita de Mart després dels Estats Units, Rússia, la Unió Europea i l’Índia, avançant-se per molt poc a la Xina, i és el primer del món àrab.