Objecte espacial

Un perillós asteroide passarà 'a prop' de la Terra aquest dissabte

Aquest cap de setmana serà el millor moment per veure'l fins al 2036

binary-asteroid-1-1999-kw4-alpha-and-beta-at-0-deg-axis-tilt / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un asteroide bastant estrany passarà molt a prop de la Terra aquest cap de setmana. Fa gairebé dos quilòmetres de diàmetre i, a més, té una lluna orbitant al seu voltant.

Durant el dissabte 25 de maig, es concretarà el pas més pròxim de l’asteroide a la Terra. Si bé la seva gran mida li ha valgut al meteorit 1999 KW4 la qualificació de ‘potencialment perillós’, aquest any passarà per la Terra a una distància molt segura, a 5.182.015 quilòmetres, amb una velocitat de 77.446 quilòmetres per hora.

A més, la roca espacial serà visible fins al 27 de maig, moment en què s’allunyarà de l’òrbita terrestre, per la qual cosa serà el millor moment per veure-ho fins al 2036.

Notícies relacionades

La NASA va anunciar que la roca no podrà ser albirada a simple vista a causa de la gran distància que hi haurà respecte al nostre planeta, però sí que es podrà veure des dels observatoris astronòmics d’arreu del món.

L’Agència Espacial Europea va publicar una breu animació de l’asteroide capturat des d’un observatori a l’illa de la Reunió, a l’Oceà Índic, el 9 de maig passat.

Temes:

Asteroides