Condemnada a l'extinció

Mor l'última femella de tortuga gegant de closca tova del Iangtsé

L'exemplar, de més de 90 anys, va morir després d'un intent d'inseminació artificial

zentauroepp47768599 tortuga190415102917

zentauroepp47768599 tortuga190415102917 / FEATURECHINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La tortuga gegant de closca tova del Iangtsé, una espècie molt rara que fa moltíssims anys que està en perill d’extinció, està ja a punt de desaparèixer.  L’última femella que quedava de quatre exemplars ha mort a la Xina, segons mitjans estatals, cosa que potencialment condemna l’espècie a l’extinció.

La tortuga femella, que es creu que tenia més de 90 anys, va morir dissabte més de 24 hores després que personal local, juntament amb experts internacionals, intentés inseminar-la artificialment, va informar el diari local 'Suzhou Daily' i recull la CNN.

Segons aquest mitjà la mort no es va deure a complicacions per l’intent d’inseminació artificial, tot i que aquest punt serà determinat després dels resultats de la una autòpsia per determinar la causa de la seva mort.

Els encarregats van provar de reanimar-la durant 24 hores i van extreure el seu teixit ovàric per guardar-lo en nitrogen líquid amb l’objectiu de continuar intentant salvar l’espècie en el futur.

Notícies relacionades

L’espècie –el nom científic del qual és Rafetus swinhoei– és una de les tortugues d’aigua dolça més grans, pot viure més de 160 anys i tenir de dos a tres llorigades cada any.

L’organització Wildlife Conservations Society considera que la tortuga gegant de closca tova del Iangtsé és l’espècie de tortuga en perill d’extinció en més risc al món, i la seva desaparició es deu a la caça i a la destrucció del seu hàbitat. Ara, només en queden tres al món.