AL PARC FIRAL DE MADRID

Pseudociència: massatges a l'ànima (per 180 euros)

Les teràpies 'complementàries' amplien les seves fronteres i s'estenen cap a les «nanofreqüències», la «recol·locació de l'energia del cos», la «fertilitat natural» i els «fluxos regeneradors»

undefined45712766 madrid 01 11 2018  feria de biocultura   en la imagen terapi181101230213

undefined45712766 madrid 01 11 2018 feria de biocultura en la imagen terapi181101230213

4
Es llegeix en minuts
Olga Pereda
Olga Pereda

Periodista

ver +

BioCultura és la fira de productes biològics i consum responsable més important que se celebra a Espanya. 750 expositors s’ha ndonat cita des de dijous i fins aquest diumenge al parc firal de Madrid, on han demostrat a desenes de milers de visitants que un altre món –més ecològic i natural– és possible. Formatges, magdalenes, ous, carn, maquillatge, roba, llibres, joies, turisme... No hi ha empresa ecològica que no sigui present en BioCultura, els criteris d’admissió del qual són seriosos (ocupen 28 pàgines).

La fira és enorme. Descomunal. Al final d’un dels pavellons hi ha la zona de Teràpies. Teràpies alternatives, s’entén. O com se les anomena ara: complementàries. O com les denomina la ciència, pseudoteràpies. A l’estand de tecnologies saludables, una dona es manté dempeus i amb els ulls tancats sota d’una esfera d’acer. El terapeuta, especialista en “nanofreqüències”, fa girar l’esfera amb la mà. Minuts després, la dona obre els ulls i s’emociona fins a la llàgrima. No pot parlar. S’asseu en un banc i el terapeuta demana que ningú li parli. Li toca el front. Ella sembla estar en pau amb si mateixa. I amb el món.

El que ha passat amb aquesta ‘pacient’ ha sigut una “sessió d’harmonització amb emissors de nanofreqüències”. El terapeuta, Antonio Corellano, assegura que la dona “s’ha netejat”. A la seva caseta ven figures quàntiques. N’hi ha de rodones, amb forma de posavasos. “Poses un got d’aigua a sobre i es converteix en la millor aigua que pots prendre”,afirma Corellano. El preu, 145 euros. Altres figures tenen forma de braçalet o de penjoll. Es venen per 75 euros. Un ajudant del terapeuta posa a una visitant el penjador a prop del coll. ¿Ho notes?, el pregunta. La resposta és directa: no, res. “Doncs et convindria portar-la. Tens malament el metabolisme”, conclou la responsable de l’estand, inundat de fullets amb expressions com “freqüències primigènies de les cèl·lules”, “biosistemes”, “patrons d’ona” “hologrames” i “ordinadors solitònics”.

“El flux toroidal autosostingut crea un camp armòmico dotat de la capacitat de convocar i niar freqüències d’amor i llum”, resa un fullet

Per posar a la nevera

Uns metres més enllà, a l’estand de Nayadel Tecnologies Vives, es mostren figures rodones de quars que produeixen un “flux regenerador”. Les de hi ha de butxaca (més econòmiques). I també n’hi ha més grans (uns 100 euros), que es poden introduir, per exemple, a la nevera (perquè estenguin les seves propietats als aliments). El regenerador és molt útil, explica una responsable de l’empresa, per posar-lo sota d’una ampolla d’aigua. D’aquesta manera, l’aigua “recobra la seva estructura i la seva memòria”.“El flux toroidal autosostingut crea un camp harmònic dotat de la capacitat de convocar i niar freqüències d’Amor i Llum”, resa el fullet. El regenerador energètic també es pot situar en qualsevol lloc “on vulguem potenciar les freqüències d’equilibri”.El seu radi d’acció és d’un metre.

Un altre estand de la fira que destaca la importància de la llum per netejar els processos emocionals / David Castro

Pressió i sons

Si alguna cosa queda clara a la zona de Teràpies és que l’ésser humà és energia. De vegades, no obstant, l’energia no està equilibrada. Hi ha solució. Més ben dit, solucions. Una és la que proposa el coreà Master Oh, que s’autodenomina “expert en curació energètica i mestre de Qi”. Afirma que el seu tractament “holístic” és més calmant i relaxant que d’altres. “És a un altre nivell, és com rebre un massatge per a l’ànima”. La consulta inicial costa 180 euros. I les de seguiment, 150. Els massatges impliquen una pressió molt forta amb els dits mentre el terapeuta llança sons per la boca. “Després de quatre mesos de veure Master Oh em vaig quedar embarassada de manera natural sense la necessitat de tractaments in vitro”, afirma una presumpta clienta al fullet publicitari.

Pastanaga per quedar-se embarassada

Notícies relacionades

Master Oh no és l’únic que ‘aconsegueix’ embarassos. A l’estand de Fertilitat Natural s’aposta per crear condicions òptimes per a la concepció. I fer-ho en un equilibri biològic, emocional i mental. Tot es basa, explica la responsable, en la medicina naturista i els seus pilars: alimentació, ambient, emocions i aigua. Sexe espontani amb la parella, calma vital, pastanaga a les amanides, llombarda, ruca, bròcoli, plàtan i fruita seca sense torrar són algunes de les recomanacions per a les dones que volen quedar-se embarassades. Això sí, cal fugir de les substàncies químiques “perilloses” per a la fertilitat. A saber, els pesticides, els embolcalls de plàstic (quan l’aliment és gras, com el formatge o el pernil) i els parabens de la cosmètica (xampú inclòs). Tot això no és en absolut incompatible –expliquen les responsables– amb l’assistència a una clínica de reproducció assistida. Més aviat al contrari ja que, segons les seves xifres,  augmenten les possibilitats d’embaràs d’un 40% a un 55%.

Esprais florals que serveixen per protegir-se de les energies negatives. Tambors xamans i altres “sons que guareixen”. I “bioenergètica” per ajudar a resoldre problemes emocionals són algunes de les teràpies complementàries que es promocionen també a la (atapeïda) fira madrilenya.

Temes:

Pseudociencia