Reconeixement

Una altra dona entre els tres guanyadors del Nobel de química 2018

L'Acadèmia premia Francesc Arnold, George Smith i Gregory Winter

fcasals45312390 the 2018 nobel prize laureates for chemistry are shown on th181003120515

fcasals45312390 the 2018 nobel prize laureates for chemistry are shown on th181003120515 / Jonas Ekstromer

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Acadèmia Sueca ha reconegut amb el premi Nobel de química Francesc Arnold, George Smith i Gregory Winter. Arnold es converteix en la segona dona en guanyar aquest reconeixement en aquesta edició, després que la canadenca Donna Strickland s’emportés ahir el de física. 

A aquest guardó el seguiran el de la pau i finalment economia, que es donarà a conèixer dilluns vinent.

Cada un dels guardons està dotat aquest any amb 9 milions de corones sueques (870.000 euros), per repartir en cas que hi hagi més d’un premiat.

La present edició dels Nobels és atípica, ja que no es lliurarà el guardó de literatura, ajornat fins a l’any que ve per l’escàndol que envolta l’Acadèmia Sueca, la institució que l’atorga.

Condemna

La decisió es va adoptar després que al novembre un diari publiqués la denúncia de 18 dones per abusos contra una persona després identificada com Jean-Claude Arnault, artista francès vinculat a l’acadèmia a través del seu club literari i marit d’una dels seus membres, Katarina Frostenson.

Notícies relacionades

Arnault va ser condemnat justament dilluns a dos anys de presó per un tribunal d’Estocolm.

Els premis són entregats el 10 de desembre, coincidint ambl’aniversari de la mort del seu fundador, Alfred Nobel, en una doble cerimònia al Konserthus d’Estocolm i a l’Ajuntament d’Oslo, on s’atorga i entrega el de la pau.

Temes:

Premis Nobel