Modificació genètica

Creats porcs lliures de virus per a trasplantaments d'òrgans en humans

Un grup internacional de científics han modificat genèticament porcells per eliminar virus que poden causar malalties en les persones

zentauroepp7331894 ivars d urgell 24 11 2007       cerditos de rossend saltiver170811105938

zentauroepp7331894 ivars d urgell 24 11 2007 cerditos de rossend saltiver170811105938 / MARTA RAICH

1
Es llegeix en minuts

Un grup internacional de científics han anunciat la creació de porcs amb gens modificats per eliminar virus que poden causar malalties en humans, cosa que millora la possibilitat de trasplantament segur d'òrgans d'animals a humans. La creació dels porcells modificats genèticament va ser anunciada en un article de la revista 'Science'.

Els científics dels Estats Units, la Xina i Dinamarca assenyalen que a més de les preocupacions de la compatibilitat immunològica entre humans i porcs, "el risc de transmissió de retrovirus porcins endògens (PERV) ha impedit l'aplicació clínica" del trasplantament d'òrgans entre animals i persones.

Sense riscos

Notícies relacionades

Per evitar el risc de la transmissió de virus porcins a éssers humans, els investigadors "van desactivar tots els retrovirus porcins endògens" i van generar "porcs amb PERV desactivats via la transferència de nuclis de cèl·lules somàtiques".

Els científics fa anys que investiguen la possibilitat d'utilitzar òrgans de porcs en éssers humans per la compatibilitat entre els organismes de tots dos. Però des de fa 20 anys se sap que el trasplantament d'òrgans de porcs en micos causa en els simis leucèmia a conseqüència de l'activació de gens ocults en el codi genètic porcí.