INVESTIGACIÓ ESPACIAL

La sonda 'Juno' s'acosta a Júpiter per iniciar la seva missió orbital

Començarà a orbitar al voltant del planeta a partir del 4 de juliol

Júpiter, segons una foto de la Nasa.

Júpiter, segons una foto de la Nasa. / AP

1
Es llegeix en minuts

La sonda 'Juno' s'acosta sense contratemps a Júpiter, després d'haver entrat al seu camp magnètic i estar preparada per començar a orbitar al voltant del planeta a partir del 4 de juliol, segons ha informat la NASA.

'Juno' ha ingressat a la zona influïda pel camp magnètic de Júpiter, que frena el vent solar procedent del sol, ha explicat l'agència aeroespacial nord-americana. Els científics de la missió han mostrat un vídeo en què es pot sentir el so del trànsit de la nau, que el 4 de juliol començarà la seva missió orbital per analitzar el planeta més gran del nostre sistema solar.

Notícies relacionades

"Només aquest so indica que no és trivial arribar a Júpiter (...) hi arribarem d'aquí uns dies", ha assegurat en roda de premsa Scott Bolton, cap principal de la missió i investigador del Southwest Research Institute de San Antonio (Texas).

Bolton ha afegit que les dades que ja està enviant 'Juno' a la Terra aporten ajuda als científics no només per determinar amb més precisió l'estructura del planeta, inclòs si Júpiter té nucli, sinó per aportar més claus sobre els orígens del sistema solar.