PRIMERES PROVES AMB ROSEGADORS

Científics suecs descobreixen noves vies per a la curació del Parkinson

Les cèl·lules mare es podran utilitzar per recuperar els danys que produeix la malaltia al cervell

1
Es llegeix en minuts

Avenços en la lluita contra la malaltia de Parkinson. Científics suecs han constatat que les cèl·lules mare es poden utilitzar per curar els danys que produeix la malaltia al cervell. Aquesta via de desenvolupament de les investigacions obre el camí al desenvolupament de futurs tractaments eficaços.

És un pas més en la bona direcció. Però segueix sense haver-hi cura per a la malaltia. Els medicaments i l'estimulació cerebral poden alleujar els símptomes, causats per la pèrdua accelerada de cèl·lules nervioses, en concret aquelles que produeixen la dopamina, que ajuda a controlar l'estat d'ànim i el moviment.

Notícies relacionades

L'experimentació avançada amb rosegadors ha constatat que la injecció de cèl·lules mare al cervell dels animals, prèviament tractats fins a aconseguir un nivell de dopamina gairebé nul, ha comprovat que és possible revertir els danys causats prèviament. No s'han fet assajos clínics en neurones humanes, però els investigadors calculen que poden tenir preparades les proves el 2017.

AVENÇ

Malin Parmar, professor associat de neurobiologia del desenvolupament i regeneració, ha dit: "És un gran avenç en el camp [i] un esglaó en el camí cap als assajos clínics". L'ús de cèl·lules mare embrionàries és preferible a qualsevol altre tractament, ja que és més fàcil aconseguir el gran nombre de cèl·lules necessàries per al trasplantament després del seu cultiu al laboratori. El director d'investigació i desenvolupament, Arthur Roach, ha dit: "Aquesta important investigació és un pas clau en el camí per ajudar a entendre com les cèl·lules mare podrien donar forma a futurs tractaments del Parkinson".

Temes:

Parkinson