Moda en desús

La contracrònica del Tour: una carrera enemistada amb l’esprint

Fins a París només queden els Camps Elisis com a escenari clar per a una arribada massiva.

La contracrònica del Tour: una carrera enemistada amb l’esprint

LE TOUR

1
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Aquesta ronda francesa no és la dels esprints purs i durs; el recorregut, que mira d’evitar una sobredosi d’arribades massives i la rebel·lia de Tadej Pogacar i Wout van Aert van impedir un nombre més gran d’etapes definides com la d’aquest diumenge durant la primera setmana.

De fet, des de Dinamarca no s’havia vist en aquest Tour una etapa amb tot el pilot llançat i els velocistes anant a totes. I no queden més oportunitats fins diumenge que ve als Campos Elisis, ja que el més habitual, en l’etapa prèvia a la contrarellotge final i programada després del Pirineu, és que hi hagi una fuga.

Així està passant i així s’està explicant per la qual cosa no resultaria gens estrany que es retirés un corredor com Caleb Ewan, perseguit per les caigudes, i que va patir de valent per no entrar fora de control a l’aeròdrom de Mende. Aquest diumenge, amb la penúltima oportunitat clara per lluitar per la victòria a l’esprint, el ciclista australià va entrar a més de 20 minuts de Jasper Philipsen, en un Tour que s’acabarà sense una estrella clara en les arribades massives, sinó se li dona el premi a Wout van Aert, que va amb carrossa per arribar a París amb el mallot verd.

Notícies relacionades

Tanmateix, aquest diumenge, els velocistes van haver d’anar a totes perquè el corredor francès del Cofidis, Benjamin Thomas, va resistir fins a 450 metres de l’arribada i a punt va estar d’amargar la festa als velocistes.

Tampoc està destacant Peter Sagan, que només va ser quart, i que porta una temporada per oblidar, sobretot després que la covid el deixés gairebé noquejat. Només ha pogut disfrutar d’una victòria en arribada massiva durant la Volta a Suïssa quan s’ha presentat en aquest Tour com a cap de files del modest conjunt francès del Total Energie que, tanmateix, li paga brillantment com la figura ciclista que encara continua sent.