El Tourmalet

Què volen aquests ciclistes

Ningú comunica on dormiran els equips a Albacete, una norma a totes les ciutats que es va establir l’any passat per protegir els corredors del contacte amb els aficionats per la pandèmia

Què volen aquests ciclistes

LA VUELTA / CHARLY LÓPEZ

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Què volen aquests ciclistes que arriben a mitja tarda quan el sol bombardeja Albacete, la ciutat que ha canviat el sentit de circulació de bona part dels carrers del centre perquè els GPS es tornin bojos i els conductors es desesperin fins al punt de deixar el cotxe aparcat on sigui.

La gent aguanta al màxim perquè se li suposa valor per plantar-se davant una tanca hores i hores amb el terra cremant igual com el cel. Els habitants d’Albacete pregunten on dormiran els ciclistes, però aquest any, igual com el passat, la pernocta dels equips és un secret d’Estat no sigui que hi hagi una aglomeració d’aficionats. A Albacete sempre es recordarà la Vuelta del comiat de Miguel Induráin. L’hotel del corredor navarrès el 1996 era en un carrer estret, que de seguida es va omplir de seguidors, centenars de persones, fins al punt que va haver de venir la policia municipal a regular el trànsit i a formar un cordó humà perquè el pentacampió del Tour i els seus companys del Banesto poguessin dirigir-se cap a la sortida de l’etapa.

La decisió de les tres carreres

L’any passat Tour, Vuelta i Giro van decidir no comunicar els hotels dels equips a conseqüència de la pandèmia i aquest 2021 s’ha mantingut la norma i per tant ningú sap, tret que es pregunti a algun auxiliar, el lloc de descans, cosa que no vol dir que siguin al teu hotel i hi deambulin com si res, compartint ascensors i xerrant tranquil·lament, com passava en els bells temps abans del coronavirus.

Dos jubilats parlen entre ells. No coneixen aquest món però festegen a Albacete una cosa que no passarà: els ciclistes aniran aquesta nit a sopar als restaurants de la ciutat; una benedicció per a les arques d’aquests establiments. D’il·lusió es viu perquè els corredors no surten dels seus hotels. Tots els equips porten camió-cuina on es prepara el sopar i també l’esmorzar. Cada equip disposa d’un saló privat i és allà on s’alimenten abans d’anar a dormir o després de despertar.

El concert de Rozalén

Notícies relacionades

Els ciclistes no surten a estirar les cames al voltant de l’hotel com feien abans; a tot estirar, al mateix saló, prenen una infusió després del sopar. Després se submergiran en el seu món de sèries i de videotrucades a la família.

Albacete és terra de vent i en ciclisme cal preocupar-se més per no quedar tallat si bufa l’aire amb força que de comprar ganivets de record. Algun corredor, camí de l’hotel, veurà els pòsters que anuncien el concert que la setmana que ve farà Rozalén, la cantautora més famosa de la ciutat. I sens dubte, serà més aconsellable anar-hi a peu que amb cotxe veient com està d’aixecada Albacete.