La jornada de descans

Tour de França: Pogacar no dorm bé però fa perdre el son als altres

  • El mallot groc confessa que porta uns dies sense descansar com voldria, tot i que amb cinc minuts d’avantatge pot reposar tranquil al llit.

  • Richie Porte afirma que l’Ineos ja només es concentra a lluitar pel podi de Richard Carapaz.

Tour de França: Pogacar no dorm bé però fa perdre el son als altres

DPA / DAVID STOCKMAN

3
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Tadej Pogacar diu que porta diversos dies sense dormir bé i que té les cames i els braços cremats pel sol. Però, sens dubte, diumenge a la nit va haver de veure el mal temps amb bona cara quan, com la resta de corredors reclosos a les habitacions dels seus hotels, va ser alertat pel tremend tornado que va fuetejar Andorra en breus minuts. Van volar els para-sols de les terrasses on sopava mig Tour i les branques dels arbres queien a terra devorades pel vent.

I és que l’estiu al Tour ha durat el just perquè Pogacar hagi de posar-se protecció solar a les extremitats i sense temps per verificar que les altes temperatures distorsionen el seu cos. Com si el mes de juliol hagués passat de llarg es torna a anunciar mal temps i pluges per a les tres cites consecutives al Pirineu amb les dues arribades en alt al Portet i a Luz Ardiden. De fet, no hi havia una meta considerada com a pujada final des del Mur de Bretanya (en la segona etapa) ja que el cim a Tignes estava a un quilòmetre de la meta i la resta d’etapes de muntanya van acabar en pla.

¿Quin corredor no està fatigat?

«Estic cansat i porto uns dies sense dormir bé, però les coses m’estan sortint bé». ¿I quin corredor no està fatigat quan només falten sis etapes per acabar el Tour? Pogacar, possiblement, és el menys esgotat de tots fins al punt que amb cinc minuts de renda en la general es presumeix com un repte pràcticament impossible arrabassar-li el mallot groc.

Tal és el seu domini que l’equip més potent d’aquest Tour, que no és l’Emirates de Pogacar sinó l’Ineos de Richard Carapaz, ja només observa el podi de París. «Pogacar no perd temps i ho està fent molt bé, així que el nostre objectiu és portar Carapaz al podi. Quan el líder és el més fort de la carrera, et porta cinc minuts d’avantatge, llavors el millor és mirar cap al podi». Així de clar ho va resumir aquest dilluns Richie Porte, tercer en el Tour 2020, i que va aprofitar la jornada de descans andorrana per deixar clares les intencions del seu equip.

Tots en la mateixa direcció

No obstant, l’Ineos no és l’únic equip que mira cap a un podi dels Camps Elisis on només caben tres corredors. Aquest és el repte del Jumbo de Jonas Vingegaard (el nom del qual s’ha de pronunciar com ‘Vingego’), tot i que sense renunciar a triomfs d’etapa amb altres corredors, o d’equips totalment centrats en aquest propòsit com l’EF de Rigo Urán, que diumenge per primera vegada va intentar un demarratge, i fins i tot el Movistar amb Enric Mas. «Està només a minut i mig i amb dues etapes de gran dificultat hem d’intentar que aconsegueixi pujar al podi», va recalcar Alejandro Valverde.

El ciclista murcià arribarà a París, tot i que possiblement no sigui el més indicat en el seu següent pla que no és cap altre que liderar la selecció espanyola en els Jocs de Tòquio. Però ja se sap, el ‘Bala’ on se sent més a gust, quan es troba en plenitud de forma, com sembla que passa ara, és competint i no entrenant. I aquesta decisió de Valverde beneficia extraordinàriament Mas, tot i que sap que per arribar al calaix de París han de fallar molts corredors, potser massa, i ell estar en un estat de forma molt més potent que el que ha exhibit fins ara.

Per totes aquestes raons i tot i que no dormi com li agradaria, Pogacar és el que es pot ficar al llit més tranquil de tots els corredors del Tour.

Classificació general

1- Tadej Pogacar (UAE Emirates) 62h 07' 18"

2- Rigoberto Urán (EF Education) a 5’18"

3- Jonas Vingegaard (Jumbo Visma) a 5´32"

4- Richard Carapaz (Ineos) a 5´33"

5- Ben O'Connor (AG2R Citroen) a 5´ 58"

6- Wilko Kelderman (Bora Hansgrohe) a 6' 16''

7- Alexey Lutsenko (Astana)a 7´01"

8- Enric Mas (Movistar) a 7' 11''

Notícies relacionades

9- Guillaume Martin (Cofidis) a 7' 58''

10- Pello Bilbao (Bahrain) a 10' 59''.