El Tourmalet

Els bombers vacunen al Tour de França

Vinguin a la ronda francesa, que l’immunitzaran sense mirar on ha nascut

Els bombers vacunen al Tour de França
2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Han arribat els bombers al Tour. I no ho han fet per apagar incendis. Han col·locat el camió al costat del ‘village’, el poblat de la Grande Boucle on una senyora repartia aquesta dijous coquetes amb trufes a tots els afortunats que havien rebut una invitació per acudir a la zona acotada de la carrera. En comptes de mangueres, cascos, material contra incendis i molta aigua, a l’interior del camió els bombers disposen neveres per conservar les dosis de Pfizer i moltes xeringues.

Passin i vegin, vinguin al Tour... i vacunin-se. És igual que siguin francesos, espanyols, belgues, britànics, italians, neerlandesos, colombians. Les vacunes són per a tothom, fins i tot es pot entrar al camió vestit amb un ‘coulotte’ i un ‘mallot’ per sentir-se com un corredor més de la carrera. Només és necessari deixar la bici aparcada a la porta que amb tant bomber i policia ningú gosarà tocar-la i emportar-se-la a casa.

Si abans al Tour es venia a animar els corredors, a fer-se una ‘selfie’ amb la primera figura que s’identificava o simplement a conèixer la cursa, des d’aquest dijous també és possible vacunar-s’hi, que tampoc ve malament, veient com els milers d’aficionats que s’aglutinen a la carretera han oblidat col·locar-se les mascaretes, tal com demanen les autoritats sanitàries franceses i, per descomptat, l’organització de la carrera. Perquè, a més, segueix la que podria anomenar-se com moda francesa, que ja es va presentar l’any passat: portar la mascareta amb el nas apuntant com si el virus només es pogués transmetre per la boca.

Amb la cita al Pirineu

Notícies relacionades

No hi ha hagut gaires cues, però les injeccions han entrat al braç. Qui ho hagués dit, el Tour, la cursa que repartia tota mena de regals per a grans i petits, la prova esportiva que és alguna cosa més que una carrera ciclista, la que reuneix milions de persones, si es comptabilitzen les 21 etapes, també ha volgut lluitar contra el maleït virus injectant vacunes a les sortides, una oportunitat per a tots els que a partir de diumenge, ja amb el Pirineu al menú, vulguin acostar-se a la prova amb la proximitat de la frontera.

Els corredors roden vacunats a mitges. Tots els que saben que aniran amb els seus països d’origen als Jocs ja fa temps que n’han rebut les dosis; després, la situació és més dispar, amb l’anècdota que Tadej Pogacar va ser dels primers esportistes professionals que va ser immunitzat, com la resta del conjunt de l’UEA, quan van realitzar als Emirats Àrabs Units la concentració hivernal; bé, molt hivernal allà precisament no era, tot i que estiguessin al mes de gener.