CAS POSITIU EN EL CICLISME

Froome, disposat a aportar informació a l'UCI

"Tinc asma i sé exactament quines són les regles", assegura el ciclista britànic

La Unió Ciclista Internacional (UCI) ha confirmat en un comunicat que Chris Froome va donar positiu per Salbutamol, un broncodilatador. / EFE VÍDEO

1
Es llegeix en minuts

El ciclista britànic Chris Froome ha afirmat aquest dimecres que està disposat a facilitar tota la informació que calgui a la Unió Ciclista Internacional (UCI) sobre l'ús d'una medicació contra l'asma durant la Vuelta d'Espanya 2017. En un comunicat, el quatre vegades guanyador del Tour de França va assenyalar que va experimentar "símptomes d'asma aguts" en l'última setmana de la Vuelta, i per això va augmentar la dosi del fàrmac Salbutamol, dins dels límits permesos i sotaa recomanació mèdica.

L'UCI ha confirmat avui que Froome va donar positiu per Salbutamol, un broncodilatador, en l'última edició de la Vuelta a Espanya. Froome, que va aconseguir la victòria en l'edició de la ronda espanyola d'aquest any, es va sotmetre a una prova d'orina el 7 de setembre, que va revelar una concentració de Salbutamol de 2.000 nanograms per mil·lilitre, molt per sobre del que està autoritzat.

"L'ús permès de dosi de Salbutamol pot resultar a vegades en concentracions elevades a l'orina, que requereixen una explicació", assenyala el ciclista en la seva nota. "L'UCI té tota la raó per avaluar els resultats de les proves i, juntament amb l'equip, subministraré tota la informació que sigui requerida", ha afegit.

L'equip Team Sky de Froome ha puntualitzat que la notificació de la prova antidopatge no significa que l'esportista hagi violat alguna reglamentació, però implica que se sol·licitaran detalls per determinar les causes de l'elevada concentració de Salbutamol.

"És ben sabut que tinc asma i sé exactament quines són les regles", ha afegit el ciclista en la seva nota. "Faig servir un inhalador per controlar els meus símptomes (sempre dins els límits permesos) i sé amb seguretat que seré sotmès a proves cada dia que porti la samarreta del líder de la carrera", ha subratllat.

"L'asma -ha afegit- em va empitjorar durant la Vuelta, així que vaig seguir la recomanació del metge d'augmentar la dosi de Salbutamol. Com sempre, vaig anar amb compte per assegurar que no utilitzava una dosi més alta de la permesa".

Notícies relacionades

En la seva nota, l'organisme internacional assenyala que l'anàlisi de la mostra B del ciclista va confirmar els resultats.

Froome, de 32 anys, es va estrenar en el palmarès de la Vuelta, en la qual havia firmat tres segons llocs. El van acompanyar al podi l'italià Vincenzo Nibali (Bahrain) i el rus Ilnur Zakarin (Katuixa).