INVERSIÓ ESTRANGERA

Catalunya compta cada vegada amb més presència d'empreses estrangeres

ACCIÓ identifica 8.900 filials d'empreses estrangeres ubicades a Catalunya, un 3% més que el 2018

Aquest augment es tradueix en la creació de llocs de treball qualificats, més talent i més connexió internacional

skyline b 4

skyline b 4 / ©CELIA ATSET

1
Es llegeix en minuts

El Departament d’Empresa i Coneixement, a través d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa, ha identificat 8.900 filials d’empreses estrangeres ubicades a Catalunya (dades del 2019). Els països amb més presència d’empreses estrangeres són França (amb el 13% del total), Alemanya (13%), Estats Units (12%), Itàlia (9%), Regne Unit (9%), Països Baixos (7 %), Suïssa (5%), Luxemburg (4%), Dinamarca (3%) i Japó (3%).

Segons les dades d’ACCIÓ, l’ecosistema de filials d’empreses estrangeres a Catalunya és dinàmic i alhora consolidat: un 18% de les filials d’empreses estrangeres a Catalunya s’han creat en els últims cinc anys, mentre i un 63% té més de 10 anys. Es dediquen a les infraestructures (11,5% del total), les TIC-transformació digital (7,7%) i la maquinària de béns d’equipament (7,4%).

Recolzament públic a la inversió estrangera

Notícies relacionades

L’estratègia de captació d’inversions estrangeres es lidera a Catalunya des d’ACCIÓ mitjançant la unitat Catalonia Trade & Investment. Aquesta unitat treballa des de Barcelona i la xarxa de 40 oficines exteriors de comerç i d’inversions d’ACCIÓ al món per captar nous projectes d’inversió estrangera a Catalunya mentre assessora, de manera integral, les empreses estrangeres per facilitar el procés d’inversió.

En aquest sentit, l’any passat ACCIÓ va captar 365,2 milions d’euros d’inversió estrangera, un 13% més que l’any 2018. Així, per cada euro públic de pressupost que la Generalitat ha destinat a l’atracció d’inversió estrangera, s’ha aconseguit un retorn de 144 euros d’inversió per part de companyies multinacionals.