INVERSIÓ

La Generalitat destinarà 51,1 milions a la investigació, el talent i el coneixement

Aquests projectes es finançaran a partir del 2021 amb recursos procedents de fons europeus

La Generalitat destinarà 51,1 milions a la investigació, el talent i el coneixement
1
Es llegeix en minuts

El Govern de la Generalitat destinarà 51.166.634 euros a projectes singulars institucionals que apostin per la generació d’investigació  d’excel·lència, l’atracció de talent i el desenvolupament d’activitats de transferència de coneixement. Aquests projectes, que es financessin a partir del 2021 amb despeses a càrrec de pressupostos futurs per un període de quatre anys, es nodriran amb els fons europeus provinents de la certificació de despesa sanitària Covid presentada per la Generalitat a la Comissió Europea.

Segons el text de l’acord, seran elegibles aquells projectes que serveixin per a la construcció, l’adquisició, l’habilitació o l’ampliació substancial d’edificacions per a infraestructures d’R+D, així com per a la realització de projectes cooperatius de construcció, adquisició i millora d’equipaments i plataformes tecnològiques compartides.   

Recursos del Feder per fer front a la pandèmia

Recursos del Feder per fer front a la pandèmia

Notícies relacionades

Davant la necessitat d’atendre les despeses extraordinàries i urgents derivats de la pandèmia, el Govern va portar a terme la reprogramació dels fons del Programa Operatiu Feder 2014-2020, d’acord amb els criteris establerts per la Comissió Europea que autoritzava als estats membres a utilitzar aquests recursos per pal·liar la crisi provocada per la Covid-19. D’aquesta manera, el Govern va poder fer front a les urgències econòmiques generades per la situació sanitària i garantir la solvència financera de la Generalitat ja que la reassignació dels fons no ha comportat, en cap cas, una reducció dels recursos disponibles.  

D’altra banda, amb la voluntat de garantir la viabilitat de tots els projectes que havien d’anar a càrrec dels fons Feder, el Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda ha treballat amb tots els departaments afectats per buscar mecanismes alternatius de finançament. L’acord aprovat aquest dimarts s’emmarca en el compromís del Govern amb la investigació i la innovació, com a eix central de l’estratègia de fer de Catalunya una societat que basa el seu creixement en la generació de coneixement.