TECNOLOGIA

El nou curs escolar aposta pel pla d'educació digital de Catalunya

La Generalitat repartirà un total de 300.000 ordinadors portàtils per als alumnes des de 3r de l'ESO

Es facilitaran 110.000 paquets de connectivitat per als alumnes més vulnerables

bargall

bargall / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts

La Generalitat de Catalunya posa en marxa dos plans per al nou curs escolar 2020-2021. D’una banda, el Govern proposa un pla d’educació digital de Catalunya amb la finalitat de millorar la competència digital de l’alumnat, el professorat i els centres educatius, amb una inversió de 184,8 milions d’euros. 

Els principals objectius són:

  • La transformació digital de les escoles.
  • La dotació de dispositius per als estudiants i els professors.
  • La dotació de connectivitat per a l’alumnat vulnerable. 
  • La creació d’una oficina tècnica per a la coordinació del projecte.

També es preveu la dotació d’equipaments informatius per al professorat en cas de confinament, amb el repartiment de 85.000 dispositius entre els docents; i la instal·lació de xarxes LAN-WIFI a 1.230 centres educatius públics que no en disposen, que suposa una inversió total de 23,5 milions d’euros.

Pla de millora d’oportunitats educatives

La Generalitat també planeja per al curs 2020-2021 un pla de millora d’oportunitats educatives, dirigit als centres amb complexitat educativa, amb un finançament de 48.050.188 euros. La iniciativa inclou un total de 19 mesures per reduir les barreres econòmiques en els centres, per fer acompanyament i suport a l’alumnat i a les famílies.

Notícies relacionades

El pla té la voluntat d’atendre específicament els alumnes més vulnerables dels centres amb més complexitat educativa perquè puguin compensar les desigualtats educatives derivades de la Covid-19.

Entre les mesures més destacades, es destinen cinc milions d’euros a l’accés equitatiu a sortides i colònies escolars; 4,2 milions per garantir el material escolar; s’assignen quatre milions a tallers d’estudi i suport escolar; i 5,7 milions a l’alumnat amb necessitats educatives especials. També es reforça el personal d’atenció educativa amb 13,5 milions d’euros.