Pendent de revisió mèdica

El Barça fitxa Jabari Parker, exestrella de l’NBA, com a relleu de Mirotic

El Barça fitxa Jabari Parker, exestrella de l’NBA, com a relleu de Mirotic

Tannen Maury / Efe

1
Es llegeix en minuts
José Carlos Sorribes
José Carlos Sorribes

Periodista

ver +

El Barça ha tancat el fitxatge de l’aler nord-americà Jabari Parker per ocupar el lloc a la plantilla de Nikola Mirotic, acomiadat el mes passat pel pla d’ajust del club. L’acord està pendent de la revisió mèdica, una cosa que en aquest cas no serà protocol·lària per les lesions que han marcat la seva carrera. L’aler de 2,01 i 28 anys és el jugador amb millor draft de l’NBA, número 2 del 2014 triat pels Milwaukee Bucks, que ha fitxat el Barça en tota la seva història. Malgrat que fa 20 mesos que està inactiu pels seus problemes físics, l’equip blaugrana confia en un talent inqüestionable perquè rellanci la seva carrera en què seria la seva primera aventura europea.

El club ha anunciat aquesta tarda la seva incorporació per una temporada, cosa que ja dona a entendre dubtes sobre la seva completa recuperació i estat físic. Parker ha patit al llarg de la seva carrera dues lesions greus al genoll esquerre, amb sengles ruptures del lligament encreuat anterior. És la mateixa situació que ha viscut Ricky Rubio a l’NBA. De fet, va ser tallat pels Boston Celtics, el seu últim equip als EUA, el gener del 2022 i entre aquella temporada i l’anterior només havia disputat 38 partits.

Notícies relacionades

De la qualitat del seu joc parlen els 20 punts i 6 rebots que va fer de mitjana en la temporada 2016-17, la millor de la seva trajectòria a l’NBA. Després de firmar un milionari contracte amb els Chicago Bulls el 2018, 40 milions de dòlars per dues temporades, la seva carrera va caure en picat arran de les lesions i altres problemes físics i va passar després per equips com els Washington Wizards, Atlanta Hawks, Sacramento Kings i els Boston Celtics com a última parada.

El contracte de Jabari amb el FC Barcelona, segons va publicar ‘L’Esportiu’, està subjecte a diferents opcions de ser tallat pel Barça si torna a acusar aquests problemes que han llastat la vida esportiva de l’exjugador de la prestigiosa Universitat de Duke.