Bàsquet

El món divers del Baskonia Mixed Ability, la història més votada de Lliga Endesa de Cor 2022-2023

El projecte d’inclusió del Baskonia (Mixed Ability) ha sigut la iniciativa més votada en l’última edició del programa social d’Endesa i l’ACB

El món divers del Baskonia Mixed Ability, la història més votada de Lliga Endesa de Cor 2022-2023
2
Es llegeix en minuts

Bàsquet de cor per a tots i totes. Així ho entenen i així treballen a Vitòria, on la iniciativa del Baskonia Mixed Ability acaba de ser triada pels aficionats de tot Espanya com la guanyadora d’aquesta edició de Lliga Endesa de Cor 2022-2023. Gràcies a tots ells s’emporten 4.500 € per continuar dotant de força i estructura un projecte que busca millorar la vida de les persones amb i sense discapacitat amb el bàsquet com a vehicle imprescindible.

El projecte del club de la Lliga Endesa (Baskonia), integra jugadors amb algun tipus d’afectació sociocognitiva o altres necessitats específiques amb jugadors plenament funcionals en una experiència de valor afegit per a tots. Gràcies a Endesa i l’ACB al maig van disfrutar de dues jornades que recordaran tota la seva vida, en les quals van compartir temps, il·lusió i camp amb els mateixos jugadors del Baskonia, i es van convertir en protagonistes per un dia, al disputar un partit molt especial sobre el parquet del Buesa Arena:

Per a Nuria Zapatero, integradora social del Baskonia Mixed Ability, la clau del projecte és que sumar-hi persones amb funcionalitat diversa «permet un canvi en la nostra manera de veure la realitat, mostra una societat més justa i igualitària. Hem creat dos equips, un de masculí i un altre de femení, i hem generat un espai, una xarxa social per a les persones amb i sense discapacitat, amb un suport integral, dins del camp i més enllà». 

Al terme d’aquesta edició del programa, Endesa i l’ACB reafirmen el seu compromís amb els projectes i les causes solidàries que contribueixen a fer del món un lloc millor, utilitzant el bàsquet com a vehicle imprescindible de transformació social. A través de la Lliga Endesa de Cor, les dues organitzacions busquen promoure valors com la solidaritat, el companyerisme i la inclusió, i demostrar el poder de l’esport per generar un impacte positiu en la societat.

Notícies relacionades

El Baskonia i la seva iniciativa Mixed Ability s’han proclamat vencedors, però, en realitat, en la Lliga Endesa de Cor tots guanyen. El segon lloc ha sigut per al projecte Suma de Gran Canària, que s’emporta 3.500€. En tercer lloc queda UB Llefià, que aconsegueix 3.000 €. El quart projecte amb més vots ha sigut Baloncesto en Movimiento, que percep 2.250 €. L’últim finalista, Rural Hoops, tindrà 1.750 € per continuar enfortint el seu projecte social. Amb cada un, Endesa i l’ACB han fet o han recolzat una acció destinada a fer-los créixer i reforçar-los, a més de donar-los visibilitat i buscar sinergies durant tota la campanya.

Lliga Endesa de Cor és el programa social d’Endesa i l’ACB. El projecte busca impulsar la transformació social a través dels valors del bàsquet: la igualtat, la sostenibilitat, el companyerisme i l’esforç. Per obtenir més informació sobre Lliga Endesa de Cor i entendre millor com treballa cadascun dels finalistes d’aquesta edició, visiteu el nostre lloc web oficial www.ligaendesadecorazon.com.