Bàsquet

El Barça busca donar el cop al Madrid i presenta una oferta per Willy Hernangómez

Els drets del jugador a l’ACB són del club blanc, que té fins al 12 de juliol a les 23.59 hores per igualar l’oferta

El Barça busca donar el cop al Madrid i presenta una oferta per Willy Hernangómez
2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El FC Barcelona ha presentat aquest divendres una oferta a l’ACB per incorporar el pivot internacional Willy Hernangómez, de 29 anys i 2,11 d’estatura, que està subjecte a dret de tempteig pel Reial Madrid des de la seva marxa a l’NBA.

L’equip blanc té ara fins a cinc dies per davant, fins al 12 de juliol a les 23.59 hores, per igualar l’oferta presentada pel Barça, ja que en cas contrari, Hernangómez es convertiria en jugador blaugrana.

L’aposta del Barça posa en una complicada situació el club blanc, que en aquests moments es troba en unes dures negociacions amb Walter Tavares per a la seva renovació, sense haver arribat a un acord, per les exigències del pivot capverdià, que sol·licita uns tres milions d’euros nets per temporada.

El club blanc ja ha hagut de fer un esforç amb el base argentí Facundo Campazzo per aconseguir la seva tornada al Wizink Center, que està a punt de fer-se oficial (es parla d’un contracte de tres anys per uns milions d’euros). I una licitació ara per Willy Hernangómez no és una cosa ideal, amb el pressupost de la secció totalment tensionat.

El pivot madrileny és l’actual referent de la selecció, l’MVP a l’Eurobàsquet del 2022, que va guanyar Espanya, i un dels noms de referència del madridisme, format al seu planter, fins a la seva marxa a l’NBA, escollit en el ‘draft’ del 2015. En el seu pas per la Lliga nord-americana, no obstant, Willy no ha aconseguit consolidar-se. Va tenir una presència residual aels Knicks (2016-2018), també a Charlotte (2018-20), i tot i que als Pelicans (2020-2023) ha disposat de molts més minuts, l’equip de Nova Orleans ha decidit donar-li la carta de llibertat.

¿Com es resol?

El tempteig és una particularitat de la Lliga Endesa en el mercat de traspassos per preservar els drets formatius dels clubs i per fomentar la presència dels jugadors a més llarg termini i evitar el moviment constant de plantilles.

Notícies relacionades

La decisió del Barça de presentar una oferta qualificada per Willy Hernangómez deixa ara dos escenaris possibles. Si el Reial Madrid no iguala l’oferta blaugrana, tant per no estar interessat pel jugador, el pivot internacional serà blaugrana.

Si el Reial Madrid iguala l’oferta, s’obre un ventall de possibilitats. Hernangómez pot optar per jugar a l’equip blanc. També pot donar-se l’opció que al club madrileny li interessi només negociar les condicions econòmiques de sortida i que el pivot acabi recalant al Palau. I una tercera possibilitat, que el jugador opti per anar-se’n a jugar fora sense acabar de firmar amb cap dels dos clubs, amb la qual cosa el Madrid mantindria els seus drets en una hipotètica tornada a l’ACB.