L’ACB trasllada a Antiviolència els crits racistes contra Nnaji a la final

L’ACB trasllada a Antiviolència els crits racistes contra Nnaji a la final

ACB photo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Comissió Antiviolència entrarà a investigar els insults que van rebre els jugadors del Barça abans de la disputa del tercer partit de la final de Lliga al Wizink Center, alguns amb caires racistes dirigits al jugador nigerià del conjunt blaugrana, James Nnaji.

Així ho va informar l’ACB en un comunicat emès dimecres a la tarda en què «lamenta profundament» els greus insults proferits contra els jugadors blaugrana i que va emetre després de la denúncia feta per la directiva del Barcelona.

«Una vegada obtinguts els vídeos existents que circulen per televisió i les xarxes socials, l’ACB ha traslladat aquesta tarda tota la informació a la Comissió Antiviolència», explica la nota de l’Associació de Clubs de Bàsquet.

«L’ACB vol reafirmar el seu ferm compromís contra el racisme, la xenofòbia, la violència i la intolerància en l’esport», es recull en el text. «Així mateix, l’ACB recorda que el nostre bàsquet ha sigut durant dècades exemple de diversitat, integració i convivència entre aficions, jugadors i clubs i que vetllarà perquè continuï sent així».

«Més important que el títol»

Notícies relacionades

L’ACB va reaccionar així després de la queixa oficial del Barcelona, en què el club es va afegir a la condemna que va fer el tècnic Sarunas Jasikevicius tot just acabada la final. «El Barça condemna enèrgicament els insults racistes patits pel jugador del primer equip de bàsquet James Nnaji . El club ja ha posat els fets en coneixement de la competició i espera una resposta ferma i exemplar per la part de l’ACB, en contra de qualsevol abús racial».

Aquest comunicat va seguir la línia de la condemna de Jasikevicius unes hores abans, després de conquerir el títol de Lliga. «És una cosa lamentable, no pot ser, ho sento molt parlant de Vinicius i ara hem de parlar sobre el que passa, perquè això s’ha d’aturar immediatament», va dir el preparador lituà.«És igual que sigui un jugador del Reial Madrid o del Barça o d’un altre equip, no pot ser. Això s’ha de controlar i lluitar-hi en contra, i ho farem perquè és més important que el títol», va dir