Bàsquet

El Barça persegueix el 2-0 que encarrili la final contra el Madrid

El Barça persegueix el 2-0 que encarrili la final contra el Madrid

Enric Fontcuberta / Efe

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Barça afronta aquest diumenge el segon partit de la final de la Lliga Endesa contra el Reial Madrid (18.30 hores, #Vamos). La sòlida imatge col·lectiva que va oferir l’equip de Jasikevicius en el primer partit, saldat amb una convincent victòria, reforça la confiança dels blaugranes, que intentaran firmar el 2-0 i encarrilar l’eliminatòria, abans que es traslladi a Madrid, on es disputaran el tercer partit i el quart en cas de ser necessari.

«Seria millor viatjar a Madrid amb un 2-0 perquè jugues amb menys pressió, però el Reial Madrid és el vigent campió d’Europa. És un gran equip que ja va remuntar un 2-0 desfavorable contra el Partizan, saben com fer-ho, així que haurem de fer un pas endavant», va explicar Nikola Kalinic, un dels set blaugrana que va superar la desena de punts en una de les millors actuacions corals dels barcelonistes.

«Sabíem que pot ser una sèrie llarga i que no serà fàcil. Tenim una altra oportunitat demà», va declarar, per la seva banda, el base madridista Nigel Williams-Goss, després de l’entrenament de l’equip blanc al Palau.

Controlar el rebot

Notícies relacionades

La plantilla blaugrana sap que per guanyar el segon partit i mantenir el factor pista haurà de repetir l’esforç defensiu del primer partit i també imposar-se en la batalla pel rebot (31 per 26) davant el pivot més dominant d’Europa, un Walter Tavares que va fer 15 punts, 7 rebots i 22 de valoració, i va ser el millor madridista amb els veterans Sergio Rodríguez (16 punts i 4/4 en triples) i Sergi Llull (14 punts en 17 minuts).

«Necessitem controlar el ritme. Ahir ho vam fer durant bona part del partit, sense permetre’ls anotar punts fàcils en transició i controlant el rebot. Si controlem el rebot contra el Madrid, el resultat sol ser bo per a nosaltres»,  va remarcar també Kalinic, que va destacar el suport de l’afició del Palau com un factor clau. «La gent estava encesa i nosaltres també. Sempre és un plaer jugar en aquest tipus d’ambient i esperem que demà es repeteixi».