Bàsquet

L’ACB lamenta els insults a Yabusele a Badalona i n’informarà Antiviolència

L’ACB lamenta els insults a Yabusele a Badalona i n’informarà Antiviolència

Enric Fontcuberta / Efe

1
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

L’Associació de Clubs de Bàsquet (ACB) va lamentar «profundament» en un comunicat els insults i també els càntics d’«una part de la grada» del Pavelló Olímpic de Badalona cap a Guerschon Yabusele, durant el tercer partit de les semifinals de la Lliga Endesa entre Joventut i Reial Madrid i va deixar constància que remetrà un informe a la Comissió Antiviolència per estudiar l’esdevingut.

A 3.18 per al descans, Ante Tomic va donar un cop de colze a Yabusele en un atac i hi va haver topada, en una falta que els àrbitres van considerar antiesportiva per part del jugador de la Penya. Tot i que no va anar a més, diversos aficionats locals van insultar el francès i els insults es van repetir en un parell d’ocasions en què el jugador francès es va veure embolicat en alguna acció tensa del partit.

Yabusele va ser un dels principals protagonistes de la gran baralla que es va viure len el ’play-off’ de quarts de final de l’Eurolliga entre el Partizan i el Reial Madrid.  El jugador francès va fer una clau de judo al jugador de l’equip serbi Dante Exum, i el va deixar lesionat. El jutge únic de competició de la competició europea va castigar amb cinc partits el pivot madridista, que es va perdre la resta de l’eliminatòria i també la Final Four en la qual es va imposar l’equip de Chus Mateo.

Notícies relacionades

«L’ACB lamenta profundament els càntics que s’han sentit durant el Joventut Badalona - Reial Madrid, en el qual una part de la grada local va dir ‘assassí, assassí’ al jugador visitant Guerschon Yabusele», va assenyalar l’ACB a les seves xarxes socials.

«L’esmentada situació ha sigut inclosa per part dels àrbitres en l’acta oficial del partit, donant inici al procés ordinari en el Comitè de Competició de la Federació Espanyola de Bàsquet per a les competicions ACB», remarca la nota de premsa respecte a l’aldarull a l’Olímpic.