Bàsquet

El Joventut cedeix tota la pressió al Reial Madrid davant el segon partit

El Joventut cedeix tota la pressió al Reial Madrid davant el segon partit

Juanjo Martín / Efe

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Joventut jugarà aquest dijous (21 hores, #Vamos) en el WiZink Center davant el Reial Madrid amb els deures fets i cedint tota la pressió a l’equip de Chus Mateo en el segon partit de l’eliminatòria.

Els verd-i-negres ja tenen el factor camp en el seu poder, tot i que no es resignen a entregar el segon matx davant els madridistes, de manera que intentaran repetir els paràmetres que el van portar a guanyar el primer partit (83-93).

«Crec molt en les nostres possibilitats i en el que està fent l’equip. És dels nostres millors moments de la temporada, i ho reafirmem amb els resultats. L’equip ho està donant tot», va destacar aquest dimecres el tècnic verd-i-negre, Carles Duran, que està convençut que el segon partit augmentarà la dificultat i l’exigència de la sèrie. «Ens esperem un millor Madrid».

A Madrid, l’equip català va millorar la versió mostrada davant el Baskonia a quarts de final, mantenint Kyle Guy la seva ratxa anotadora (30 punts amb un 8 de 13 en triples) i sumant les dobles figures d’Ante Tomic (18 punts i 11 rebots) i el doble dígit en l’anotació de Joel Parra i Andrés Feliz.

El factor Guy

En els tres partits de ‘’play-off’’ la Penya ha aconseguit 38 triples de 88 intents, un 43% d’encert. D’aquestes 38 cistelles de tres, 21 han portat la firma de Kyle Guy, que ha emergit com el jugador més determinant de l’equip. Els seus 29,3 punts de mitjana en les eliminatòries l’han convertit, de moment, en la gran atracció de les eliminatòries pel títol.

«Els tiradors vivim de la confiança i ara mateix estic preparat per repetir», va assegurar Guy, que es va presentar de forma devastadora a Madrid, amb uns números que es remunten a Drazen Petrovic el 1989, un jugador amb dues actuacions de vuit triples o més en els ‘play-off’ de la mateixa temporada.

Notícies relacionades

De cara a aquest segon partit, Chus Mateo, entrenador del Reial Madrid, va demanar més actitud d’equip. «Hem de recuperar l’energia per defensar com a equip molt millor i donar una mica més. Cal rebotejar d’una manera en què no ens facin mal amb les segones oportunitats. Aquests són els aspectes que hem de millorar», va apuntar el preparador blanc, que va sol·licitar el suport del públic. «Cal estar units com a equip en el segon partit. Hem de ser capaços de tenir una visió nova del partit. El WiZink ajuda quan necessitem que ens doni un cop de mà. Els necessitem perquè ens acompanyin, aquest equip s’ho mereix per la seva entrega», va rematar.

El capità madridista Rudy Fernández va destacar que havien d’assumir els errors del primer partit contra el Joventut per canviar la dinàmica. «Cal millorar molts aspectes respecte al primer partit. El Joventut és un equip que anota molt bé i sap jugar ofensivament. Hem d’assumir els nostres errors per canviar la dinàmica. Per a això hem de cuidar la defensa», va afirmar Rudy.