Bàsquet

Howard i Giedraitis impulsen el Baskonia a la pista del Joventut

L’equip verd-i-negre encadena la seva quarta derrota de Lliga a l’Olímpic (77-86)

Howard i Giedraitis impulsen el Baskonia a la pista del Joventut

ACB photo

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Baskonia es manté ferm en la lluita pel liderat de la Lliga. La visita al Joventut a l’Olímpic era tot un examen, però el va acabar superant amb nota (77-86) i es jugarà la primera plaça diumenge en la visita del Barça al Buesa Arena (18.30 hores, #Vamos) en la penúltima jornada. La inspiració de Marcus Howard (25 punts) i el partidàs de Giedraitis (23 punts, 9 rebots) van acabar amb les esperances de la Penya de retrobar-se amb la victòria després de tres derrotes consecutives.

Notícies relacionades

Ho va intentar el Joventut, que va plantar cara, i va lluitar fins al tram final. Però l’equip de Carles Duran, que ja té pràcticament assignada la sisena o la setena plaça de la classificació, sembla que arriba amb les forces justes a aquesta fase decisiva de la temporada i acusa, més del que es podria pensar, la baixa del lesionat Pau Ribas, peça clau en els esquemes.

Va començar dominant la Penya, que va tenir una sortida espectacular de partit i va entregar un parcial de 23-11 d’inici, aferrada a l’encert del seu domini interior, sobretot de Tomic i Birgander. Però el pivot croat, que va liderar l’equip verd-i-negre al descans (10 punts) es va diluir en la segona part, en què només va sumar dos punts. I tot i que Guy i Vives i en el tram final Feliz van intentar estirar l’equip, va ser el Baskonia el que va anar aconseguint el control del ritme i el que va trobar l’encert exterior, sobretot de Giedraitis, per prendre el control al final del tercer quart (63-64) i resoldre amb la inspiració del lituà i Howard, molt més resolutius en el tram decisiu.

Joventut, 77– Baskonia, 86

Joventut: Vives (10), Guy (14), Parra (5), Bordziansky (6), Tomic (12) – cinc inicial– Feliz (7), Birgander (13), Kraag (2), Busquets (-), Ellenson (8), Ventura (-) .

8 de 23 triples (Guy, 4), 41 rebots, 11 d’ofensius (Parra, Tomic, 7), 12 assistències (Bordzinaksy, 3)


Baskonia: Thompson (11), Kurucs (2), Giedraitis (23), Hommes (-), Kotsar (9) –cinc inicial– Sedekerskis (-), Costello (12), Howard (25), Heidegger (2), Díez (-), Enoch (2).

9 de 35 triples (Giedraitis, 4), 37 rebots, 9 d’ofensius (Giedraitis, 9), 15 assistències (Thomposn, 5)


Parcials: 28-21; 17-18; 18-25; 14-22