Els ‘play-off’ de l’Eurolliga

El Madrid surt viu de Belgrad i força el desempat

L’impacte de Tavares impulsa l’equip blanc, que iguala la sèrie a dues victòries i recupera l’avantatge de pista (78-85)

Andrei Isakovic / Efe

2
Luis Mendiola

El Madrid va tornar a colpejar el Partizan a l’impressionant Stark Arena (78-85) i va aconseguir el que la setmana passada semblava gairebé impossible: empatar la sèrie, recuperar l’avantatge de pista i tornar-la al Wizink Center, on dimecres vinent es decidirà l’equip que es classificarà per a la ‘final four’ i serà el rival del Barça a Kaunas. L’efecte Tavares va mantenir viu l’equip blanc al pitjor escenari i, com en el tercer partit, va ser clau: els seus 15 punts, 7 rebots i 30 de valoració van sostenir l’equip de Chus Mateo.  L’única mala notícia per al Reial va ser la lesió de Deck a quatre minuts del final.

No va ser fàcil afrontar un partit hores després de la tragèdia que va colpejar Belgrad amb l’assassinat de nou persones, vuit alumnes i el guàrdia de seguretat, a l’escola elemental Vladislav Ribnikar de la capital sèrbia. Massa emoció continguda, llàgrimes i un minut de silenci punyent, amb llançament de flors a la pista de l’Stark Arena van condicionar la posada en escena del Madrid i el Partizan, que van recuperar efectius després de la baralla del Wizink. Lessort, per als locals. Deck, per als blancs.

Els càntics de la sorollosa afició sèrbia es van silenciar fins a la segona part i l’equip d’Obradovic va fer l’efecte, d’inici, de seguir en estat de xoc. El Partizan i l’Eurolliga van parlar de suspendre l’enfrontament i va ser el Govern serbi, que ha declarat tres dies de dol al país, qui va optar perquè es jugués. El Madrid, en canvi, va entrar ràpid en ritme gràcies a un factor inesperat: els triples de Hanga. L’aler hongarès en va anotar en el primer quart contra un rival intimidat per la presència de Tavares (15-27, primer quart).

Canvi tàctic

Van ser Leday i un factor inesperat en la sèrie, Papapetrou, que van aconseguir tornar les sensacions al Partizan que a poc a poc va anar entrant en el partit, endurint la seva defensa i. sobretot, limitant les accions a prop del cèrcol de Tavares, a qui es va veure amb problemes físics i que no va tenir l’impacte del tercer enfrontament. L’aparició d’Andjusic va donar una altra alternativa ofensiva a l’equip d’Obradovic, que va aconseguir reenganxar-se al descans (42-45).

Un canvi tàctic del Madrid, una defensa en zona, va frenar l’empenta del Partizan en la represa, tot i que l’equip d’Obradovic havia aconseguit posar-se per davant per primera vegada (51-49, m. 25). El plantejament va provocar el col·lapse dels jugadors serbis, en especial dels seus referents com Nunnally o Exum, que es van quedar en 13 punts en el quart i van cedir el control al Madrid per a l’últim període (55-61).

El Partizan ho va intentar i va arribar a situar-se a dos punts (78-80, m. 38), però en aquests instants de màxima pressió va tornar a aparèixer la presència gegant de Tavares per donar-li un rebot en atac decisiu al Madrid i una cistella que va firmar la sentència.