LLULL: «ASSUMEIXO LA MEVA RESPONSABILITAT»

Anatomia de la vergonyosa batalla del Madrid-Partizan de l’Eurolliga

  • Brutal batalla campal entre el Madrid i el Partizan que obliga a acabar el partit abans de temps

Anatomia de la vergonyosa batalla del Madrid-Partizan de l’Eurolliga

Efe

5
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

El bàsquet es va embrutar de mala manera després d’una batalla campal que es va viure en el segon duel del ‘play-off’ entre el Madrid i el Partizan dels quarts de final de l’Eurolliga. Un partit que ni tan sols va poder acabar-se davant la violència física que es va viure sobre el parquet del WiZink Center a la ciutat madrilenya.

Escenes plenes de duresa i tensió que van obligar els col·legiats a suspendre primer el xoc i donar-lo després per finalitzat perquè van desqualificar tots els jugadors del camp, i de la banqueta, excepte tres: Llull, curiosament, que ho va iniciar tot, Poirier i Leday. El partit no podia seguir. I el Madrid perdia (80-95). Però qui més perdia era el bàsquet.

1 La dura mancada de Llull a Punter

Quedava 1.40 per acabar el partit. El Madrid, que ja havia perdut el primer amb un triple en l’últim sospir del Partizan, estava trasbalsat. Llavors, Llull va cometre una dura falta sobre Punter, que va amenaçar d’agredir el jugador blanc. Va ser l’origen de tot. Aquesta acció clarament seria considerada antiesportiva. Punter s’enfada i amenaça llavors Llull, en el que seria el pròleg d’una de les batalles més vergonyoses mai vista en un camp de bàsquet.

2 Yabusele fa una clau de judo a Exum

Estaven enredats Llull i Punter quan apareix Yabusele per fer justícia pel seu compte. Agafa Danté Exum, que no estava involucrat en el tram inicial de la baralla, per l’esquena i el tira a terra. Era una acció més pròpia del judo que del bàsquet estampant-lo contra el parquet, cosa que va augmentar més la tensió al camp.

El jugador del Partizan, després d’aquest cop, va abandonar amb crosses el pavelló amb una lesió seriosa «al tendó del segon dit del peu», segons va revelar el metge del club serbi. També té afectat el llavi superior. Encara superat per aquesta violenta reacció del jugador madridista, Exum, que havia anotat 19 punts en els 28 minuts que va jugar del segon, es va asseure a la tanca de publicitat, on va rebre la visita de Rudy Fernández.

3 Els àrbitres suspenen el partit

Després de l’antiesportiva de Llull, l’agressió de Yabusele, s’embranquen els jugadors dels dos equips en una baralla al centre de la pista. Els àrbitres, tècnics i ajudants del Madrid i el Partizan intenten detenir-la. Però sense èxit. Enmig de la tremenda confusió Punter agredeix Musa, mentre segueixen les empentes i les amenaces verbals i físiques. I després arriba Lessort per enviar Musa al parquet amb una empenta.

Apareixen familiars de Yabusele per treure’l de la pista. Eren la seva dona i la seva filla, que abandonen la grada per intentar convèncer-lo, una cosa que no havien aconseguit els serveis de seguretat. Aquestes persones pròximes a l’ala pivot francès se l’acaben emportant finalment de la pista, mentre els àrbitres comencen a prendre les primeres mesures. Primer, ajornen el partit. I després el suspenen perquè hi ha 21 desqualificats dels dos equips, cosa que fa inviable la seva continuïtat. «Cap dels equips tenia el mínim requerit de dos jugadors cada un per acabar el partit», va argumentar l’Eurolliga en un comunicat.

4 La tebiesa de Mateo després de la baralla

 «Segurament aquesta frustració no ha fet perdre els nervis. Per descomptat això és un esport que a tots ens agrada, i no ens agrada veure el que ha passat al final», va argumentar Chus Mateo, el tècnic del Madrid, que després va indicar que «cal posar-se en la pell dels jugadors i saber a quines pulsacions estan». L’entrenador blanc va apel·lar també a «abaixar aquestes pulsacions» per analitzar amb més fredor l’ocorregut al camp. «Després, els jugadors han sigut capaços de parlar entre ells i s’ha calmat tot més del que s’ha vist fora.

5 Rudy Fernández demana «perdó»

 Acabat el partit, va comparèixer Rudy Fernández, un dels capitans del Madrid, junt amb Chus Mateo, el tècnic. «Hem de demanar perdó, això no pot tornar a passar, és una cosa que no s’ha de veure», va confessar el jugador. «Perdó als nostres aficionats, perdó a tots els aficionats al bàsquet. No s’ha de veure. En aquestes situacions, amb les pulsacions, hi ha errors i aquest n’és un», va dir sense voler buscar excuses ni justificacions. «Som aquí per jugar a bàsquet i gaudir de l’Eurolliga, una de les millors lligues del món, perquè no torni a passar això», va sentenciar Rudy.

6 El missatge pacificador d’Obradovic

Notícies relacionades

 «Intentaré calmar tota la gent a Belgrad», va afirmar Zelkjo Obradovic, el tècnic del Partizan, que va abandonar el camp del Madrid abraçat de manera còmplice a Rudy Fernández intentant restar tensió a l’ocorregut minuts abans. «Crec que el que ha passat no és bo per al basquet, ni per a la imatge del Madrid ni tampoc la del Partizan. Això no pot passar mai més», va dir el tècnic, mentre assegurava que «des d’aquest moment intentaré calmar tota la gent a Belgrad, vull que es parli de bàsquet, no d’això. No importa qui va començar i com va començar. Cada dia ho repetiré. Necessitem parlar de bàsquet».

7) Llull: «Assumeixo la meva responsabilitat»

Amb la seva dura falta a Kevin Punter, a 01.40 m d’acabar el Madrid-Partizan, es va desencadenar la batalla campal. Hores després el jugador del Madrid utilitzava el seu compte de Twitter per donar la seva versió del que havia passat. «Allò d’ahir a la nit no ha de passar mai en un camp de bàsquet», va començar escrivint Llull. «Assumeixo la meva responsabilitat per fer aquesta dura falta que va desencadenar el desastre posterior. Les meves disculpes a tots els aficionats al bàsquet».