Bàsquet

L’UCAM Múrcia domina el Girona després del descans

ACB photo

2

L’UCAM Múrcia ha dominar el Bàsquet Girona, al qual ha guanyat per 102-79 en un partit clarament abocat a favor dels de casa en la segona part amb un parcial de 30-14 en el tercer quart. El joc coral dels universitaris i la seva letalitat en el triple en moments puntuals, han pesat molt més que la traça de Kameron Taylor, màxim anotador del xoc amb 23 punts.

Amb els dos equips esgotant les opcions d’accedir a les eliminatòries pel títol a la Lliga Endesa, un objectiu complicat per a l’UCAM, que presenta un bagatge de 10-15; i gairebé descartat per al Girona, amb un 8-17, el xoc ha començat amb els murcians una mica més entonats i amb un bon Nemanja Radovic, autor de vuit punts en l’arrencada, per impulsar l’equip que va disposar d’una renda de sis punts amb el 19-13 després d’un triple anotat per Ilimane Diop, que, sortint des de la banqueta, també ha tingut minuts d’inspiració –deu punts en tot just quatre minuts.

Dusan Miletic, picant i també encistellant des de més enllà de l’arc, ha propiciat la reacció del Girona (21-20), però l’equip local ha tancat més bé el primer quart i ha recuperat el que havia sigut el seu màxim avantatge (26-20).

L’equip entrenat per Aíto García Reneses, inspirat en el triple, ha anivellat el marcador a 33 i després a 35 i a 39 i per fi ha tombat el marcador amb el 39-41.

No obstant, l’encert exterior de David Jelínek ha possibilitat al’UCAM arribar al descans una altra vegada a dalt però per escàs marge en un partit molt semblant i amb un tempteig elevat (47-46).

Marc Gasol, descentrat

El ritme ha continuat sent alt en l’inici de la represa, tram en el qual James Anderson ha emergit amb força i qualitat perquè l’equip universitari aconseguís la màxima renda fins aleshores (59-50 després d’un triple de Jelínek).

Després, una falta antiesportiva assenyalada a Marc Gasol, molt descentrat –no ha anotat en 21 minuts per a un 1 de valoració– ha donat lloc a un parcial de 13-0 que ha deixat el tempteig en 64-50 en el minut 25.

Els granes, a triple sec, han esborrat de la pista el seu rival, que han arribat a avantatjar per 20 punts (77-57), que n’han sigut 17 al terme del tercer quart amb el 77-60 després de 10 minuts difícils de presagiar després del que s’ha vist la primera part.

En l’últim període l’escassetat de punts, amb embús ofensiu per part dels dos equips, ja li ha anat bé a l’UCAM, que ha entrat als cinc minuts finals amb el partit pràcticament resolt (82-64) amb un exigu 5-4 en mitjans del quart.

Els compassos finals han servit per saber si els catalans podien salvar, almenys, la diferència de punts després de guanyar en el partit de la primera volta per 11 cistelles amb el 100-89 que es va registrar a favor seu a Fontajau, però tampoc ho han aconseguit.

UCAM Múrcia, 102 – Bàsquet Girona, 79

UCAM Múrcia: Bellas (4), McFadden (15), Anderson (17), Radovic (14) i Pustovyi (10) –cinc inicial–, Trice (4), Luther (2), Sakho (–), Diop (13), Jelínek (20), Rojas (2) i Andronikashvili (1).

Bàsquet Girona: Colom (12), Fjellerup (5), Taylor (23), Prkacin (6) i Marc Gasol (–) –cinc inicial–, Vila (6), Figueras (1), Miletic (13), Hill (4), Hanzlik (–), Garino (5) i Sorolla (4).