Bàsquet

L’Unicaja allarga la seva festa amb un repàs del Girona

L’Unicaja allarga la seva festa amb un repàs del Girona

Daniel Pérez / Efe

3
Es llegeix en minuts

L’Unicaja, flamant campió de la Copa del Rei, ha redoblat l’eufòria pel seu títol i ha entusiasmat l’afició amb una victòria dominant contra el Bàsquet Girona (94-70) amb el protagonisme anotador de Darío Brizuela (22 punts) i del nord-americà Kendrick Perry (16), amb la qual cosa ha arrodonit un dissabte històric amb un homenatge prepartit i rècord d’assistència a les grades.

Després de la cerimònia en la qual s’ha honrat els campions de Copa, el conjunt entrenat per Ibon Navarro, que es consolida a la cinquena plaça de la Lliga Endesa, ha sortit amb molta concentració al parquet i ha sigut una jugada de ‘2 +1’ de Perry el primer que ha convertit, tot i que ha sigut Brizuela el timó de l’equip en el primer quart amb els seus 11 punts.

El Girona, dirigit per l’extècnic caixista Aíto García Reneses, ha tingut en Jeremiah Hill el punt d’equilibri en atac. Els seus vuit punts han sigut clau per mantenir a la superfície els seus per al segon acte, al qual han arribat amb un desavantatge de sis gols (22-16, m.10).

L’Unicaja s’ha mantingut com un remolí difícil d’aturar, jugant en atac al ritme que imposa sempre Kendrick Perry, tot i que també l’ha ajudat amb les seves penetracions Alberto Díaz, que no només ha destacat com a especialista defensiu i ha ofert encert exterior.

El lideratge de Colom

Llavors ha aparegut el millor Quino Colom en la direcció, just en el moment en què el Girona ho ha necessitat (39-34, m.18), i, després d’uns mals atacs locals ben contrarestats per la defensa catalana, el Bàsquet Girona ha aconseguit arribar al descans amb una mica de vida (41-35, m. 20), una reacció que després l’Unicaja s’ha encarregat de frenar.

I és que el tercer quart de l’equip malagueny ja ha sigut meteòric, ha acabat amb un parcial de 31-18 demolidor per a les opcions del Girona, que només trobava la regularitat en les accions del pivot serbi Dusan Miletic, cosa que ha sigut clarament insuficient davant el gran encert dels malaguenys des de la línia de triples amb Barreiro, Ejim i Brizuela.

La ‘Marea Verda’ s’ha contagiat de les cistelles del seu equip i el Carpena ha sigut una caldera una altra vegada, tot i que aquest cop amb 10.600 ànimes, rècord de la temporada actual amb un ple absolut que l’Unicaja s’ha encarregat de justificar.

Una esmaixada a la carrera del pivot Yankuba Sima contra l’equip de la seva ciutat natal, al més pur estil del greconigerià de l’NBA Antetokounmpo, i un ‘2 +1’ de l’ala pivot nord-americà Dylan Osetkowski han col·locat l’Unicaja a 13 de distància i així, entre errors del Girona i l’estat de forma sublim dels caixistes, l’equip malagueny ha ampliat la seva renda fins als 20 punts a falta de 7:15.

Ibon Navarro ha aprofitat per donar minuts al base de 16 anys Mario Saint-Supery, de qui ja ha destacat en diverses ocasions que ha de fer un pas cap endavant en aquests pròxims partits veient la necessitat de la rotació per la recent lesió de l’aler bosnià Nihad Djedovic.

La seva cistella no ha arribat, però sí les d’altres companys com el nord-americà Will Thomas per acabar la feina (94-70 al final), aniquilar un Girona que no ha pogut rescabalar-se d’un mal tercer quart i continuar entre els cinc primers de la lliga.

Fitxa tècnica

Notícies relacionades

Unicaja (22+19+31+22): Díaz (9), Kalinoski (-), Barreiro (6), Thomas (7), Kravish (4) –quintet inicial–, Brizuela (22), Carter (3), Perry (16), Osetkowski (10), Ejim (9), Sima (8) i Saint-Supery (-).

Bàsquet Girona (16+19+18 +17): Colom (4), Taylor (8), Miletic (15), Hanzik (-), Marc Gasol (8) –quintet inicial–, Fjellerup (8), Prkcin (5), Vila (-), Figueras (2), Hill (17), Garino (1) i Sorolla (2).