Bàsquet

Colom treu a la superfície el Girona i enfonsa el Fuenlabrada

El base andorrà suma 25 punts i guia l’equip d’Aíto a la cinquena victòria de la temporada (75-83)

Colom treu a la superfície el Girona i enfonsa el Fuenlabrada

ACB photo

2
Es llegeix en minuts

 El Bàsquet Girona s’ha adjudicat una rellevant victòria en la lluita per la permanència a la Lliga Endesa de bàsquet al superar a domicili el Carplus Fuenlabrada (75-83) guiat per Quino Colom, letal des del perímetre i inspirat quan l’han necessitat els seus.

La falta d’encert ha marcat la dinàmica en l’arrencada, amb només quatre punts entre els dos equips en tres minuts i mig. L’ha trencat Colom donant ja un avís del que venia, amb dos intents transformats des de la llunyania que han sigut minimitzats per la bona mà de Hannah, autor de sis dels vuit punts inicials del seu equip.

Però un 0-6 ha servit per trencar el xoc per primera vegada. I si bé els locals han aconseguit mantenir-se per darrere a una distància prudencial a partir d’aquest moment, han acabat rebent un petit revés anímic amb un altre triple de Colom abans del primer pas per banquetes que els ha deixat a nou.

En aquests marges s’hi han mantingut fins que Hannah ha experimentat una nova epifania transformadora amb un triple, un dos més un i dos lliures; seguit per un altre encert perimètric de Novak. Només Miletic ha respost en aquest tram amb cinc punts que han pal·liat el dany.

L’equip de Fuenlabrada s’ha acabat situant a un del rival, però en l’intercanvi de foc que s’ha succeït fins a l’intermedi el balanç ha tornat en positiu per als gironins, que se n’han anat als vestidors guanyant per 35-40.

Parcial decisiu

Quan han tornat al parquet, un triple de l’acabat de fitxar i combatiu Caroline i la bona punteria de Kromah han encès la grada. I tot i que Colom amb tres tirs lliures consecutius ha aconseguit mantenir l’avantatge, un 7-0 de parcial ha posat l’amfitrió per davant.

Li ha durat poc l’alegria al Carplus Fuenlabrada, ja que entre Vila i Taylor, junt amb Colom amb dos triples més per a cinc de convertits en set intents a aquestes altures, han cosit un reactiu 2-15 que ha ressuscitat l’equip de vermell quan més ho necessitava.

Aquest cop ha sigut massa per als de José Luis Pichel, erràtics quan tocava suturar la ferida. Per això han passat d’imposar-se momentàniament per tres a acabar perdent de dotze a la conclusió del tercer quart.

D’aquesta manera, els deu minuts decisius els ha afrontat el Girona amb una còmoda renda i ja ha alertat del que era capaç de fer el contrari si li donaven marge.

Malgrat això, no ha estat exempt d’un petit ensurt quan els jugadors de Fuenlabrada s’han posat a sis en el tram final. Aquí ha emergit per enèsima vegada Colom, i ha posat les coses a lloc amb cinc punts que han liquidat la tasca.

Fitxa tècnica

Notícies relacionades

Carplus Fuenlabrada: Senglin (11), Hannah (20), Caroline (13), Kromah (10), Okouo (-) –cinc inicial–, Novak (11), Marc García (6), Eyenga (4), Macoha (-), Samar (-), Savkov (-).

Bàsquet Girona: Taylor (6), Colom (25), Miletic (13), Hanzlik (-), Marc Gasol (1) –cinc inicial–, Fjellerup (13), Figueras (5), Sorolla (2), Prkacin (8), Hill (3), Vila (7).