L’Eurolliga de bàsquet

La defensa del Barça s’examina davant el Baskonia, el millor atac de la competició

«Haurem de defensar encara millor del que ho vam fer contra el Partizan», afirma Jasikevicius

La defensa del Barça s’examina davant el Baskonia, el millor atac de la competició

Quique García / Efe

1
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Després de guanyar dimarts al Partizan i millorar les sensacions col·lectives, el Barça rep aquest divendres en l’Eurolliga el Baskonia (20.30 hores, Dazn), un dels equips més en forma en atac de la competició. «Vam defensar bé el Partizan i haurem de defensar encara millor el Baskonia. «Els números no menteixen. En aquest moment són ‘top tres’ en gairebé totes les categories d’atac: el que marca més punts; el que més triples tira i marca. Estan atacant molt bé», va afirmar dimecres el preparador lituà a la sala de premsa del Palau Blaugrana.

Notícies relacionades

Joan Peñarroya, que va aterrar a l’estiu al Fernando Buesa, ha transformat el Baskonia des que va arribar i el quadro vitorià té poc a veure amb l’equip que va perdre el 2 d’octubre contra els barcelonistes en la Lliga Endesa (89-74). Després de nou jornades, l’equip basc arriba al camp blaugrana sent el que més punts anota en la competició europea (88,3 per 78,6 del Barça). També el que tira més triples per partit (30,3), el que presenta el quart millor percentatge (38,1%) i el més eficaç en la pista (61,1%).

«El Baskonia té moltíssims jugadors amb molts punts a les seves mans. La seva línia exterior és molt bona amb bons percentatges de tir. Tenen molts anotadors en la posició de 2 i de 3 i Costello en el 5 també és un problema», va analitzar Jasikevicius, que va recordar que en el partit de Lliga el quadro basc va castigar molt els errors i les pèrdues blaugranes. «És un partit molt difícil. Haurem de partir de la mentalitat defensiva de dimarts, que ho vam fer bastant bé», va apuntar el preparador barcelonista, elogiant la tasca de Peñarroya. «Fa temporades que aquest entrenador fa que els seus equips juguin un bon bàsquet, tant a Burgos com a València.»