L’Eurolliga de bàsquet

El Barça es condemna pels seus propis errors a Kaunas

L’equip blaugrana va tenir l’última possessió però Satoransky la va desaprofitar sense tirar a cistella (73-72)

FCB

2
Luis Mendiola

Una successió d’errors en els atacs dels últims minuts va condemnar el Barça en la seva visita a Kaunas a l’Eurolliga, on va encaixar la seva segona derrota europea (73-72). El va tenir a les seves mans l’equip blaugrana, que es va apropiar del partit amb la feina de Higgins i Vesely, després d’un primer temps molt discret. Però en els minuts decisius, l’equip de Jasikevicius va malgastar fins a tres triples per prendre la davantera. I Satoransky va desaprofitar l’última possessió, sense tirar o penetrar a cistella, quan el Barça havia fet el més difícil: recuperar la pilota a falta de deu segons, una pilota robada per Higgins, que li va donar una clara opció de victòria.

«Un final així, a cara o creu, pot caure cap a qualsevol costat, però ¿per què no vam jugar així al principi? Potser la responsabilitat és de l’entrenador, que no va saber plantejar el que es trobarien», es va lamentar Jasikevicius.

No és fàcil mantenir la concentració tot just 48 hores després d’un partit tan físic com el de Munic, on els blaugrana van arrencar un valuós triomf de la pista del Bayern. Això ho va acusar el Barça, al qual li va costar entrar en joc amb un Zalgirio Arena elèctric (15.000 persones) i molts condicionants personals, tant per a Jasikevicius i Jokubaitis, com per a l’exblaugrana Roland Smits, decidit a reivindicar-se davant l’equip que el va descartar aquest estiu.

Smits va destacar i va deixar oberta, de nou, la pregunta de què va motivar el Barça a desprendre-se’n. Va ser una de les raons per les quals el Zalgiris va dominar el primer temps contra un Barça tou en defensa. El seu encert i la inspiració d’Ulanovas van permetre al Zalgiris establir un marge confortable al descans (44-35).

Higgins com a revulsiu

El Barça no va trobar un referent clar per arrossegar els altres. Ho va intentar Satoransky al principi. I, per moments, també ho va aconseguir Sanli. Però l’equip de Jasikevicius va estar molt encallat. El Zalgiris no li va concedir ni una de sola contra. I sobretot va portar la inciativa amb el seu domini del rebot a la cistella blaugrana.

L’aparició destacada de Higgins en la represa va canviar la dinàmica del Barça. L’escorta nord-americà, que intenta trobar la seva millor versió, va ser el revulsiu que va fer reaccionar l’equip, clau en el parcial d’11-21 que van construir els barcelonistes, malgrat el cop de colze que va rebre Abrines i que el va obligar a anar-se’n als vestidors.

Les bones sensacions van tornar també a l’equip de Jasikevicius a través d’una millora defensiva amb un Vesely molt actiu i això li va permetre fer un tomb al partit (55-56, m. 30) i portar el desenllaç a un cara i creu. Els nervis van portar els dos equips a cometre molts errors en els últims minuts. Però un triple de Butkevicius a falta de 26 segons va fer també justícia a l’ambició del quadro lituà.