Bàsquet

Barça-Olympiacos: duel de ‘final four’ per obrir l’Eurolliga al Palau

  • «És un equip molt sòlid i experimentat, que juga de memòria», destaca el tècnic blaugrana Sarunas Jasikevicius del rival d’aquest divendres (20.30 hores, Dazn)

deportes/FeZZw4wWYAALotr.jpg

deportes/FeZZw4wWYAALotr.jpg

1
Es llegeix en minuts

L’Eurolliga 2022-23 s’inicia demà al Palau (20.30 hores, Dazn) amb dos dels quatre protagonistes de la passada ‘final four’: Barça i Olympiacos. Un pols que resulta, per tant, un bon test per a l’equip de Sarunas Jasikevicius després de la victòria davant el Baskonia a la Lliga Endesa. El tècnic lituà és conscient que els inicis de curs són temps de rendiment irregular, fins i tot dins d’un mateix partit. «Exigir ara que els nois siguin molt consistents, quan fa tan poc temps que juguen junts, tenim un equip nou, ens falta gent... És una mica difícil aquesta exigència. El tercer i últim quart contra el Baskonia són l’exemple a seguir. Ara es tracta de guanyar més consistència, fer-ho durant períodes de temps més llargs, però a poc a poc».

Notícies relacionades

A la baixa ja coneguda de Mirotic per al partit d’aquest divendres s’hi ha afegit la de Kyle Kuric, convalescent d’un traumatisme cranioencefàlic sofert en el partit davant el Baskonia. Saras ha recordat també que es comença l’Eurolliga amb «il·lusió màxima», però que «això és molt llarg» en al·lusió a les diferents etapes de la competició: la lliga regular, el ‘play-off’ i la ‘final four’, en què en la passada edició a Belgrad el Barça va superar el seu oponent d’aquesta nit en el partit pel tercer lloc (84-74). «És un equip de final four, molt sòlid i experimentat, que juga de memòria», ha sentenciat Jasikevicius, que destaca també que és un rival «amb rols molt definits» i va esmentar l’exblaugrana Vezenkov i el pivot francès Moustapha Fall (2,18). Nico Laprovittola ha coincidit amb el seu tècnic al valorar l’experiència del seu rival i ha apuntat, per la seva banda, que l’objectiu concret del Barça és «arribar a la ‘final four’».

El tècnic de l’Olympiacos Georgios Bartzokas, que també va tenir una etapa breu a la banqueta blaugrana (en la temporada 2016-17), manté el bloc que va acabar l’última lliga regular amb 19-9, un registre que només va superar el Barça (21-7), i que va tornar a la ‘final four’ per primera vegada en cinc anys. A la plantilla destaquen també l’escorta Kostas Sloukas i el base Isaiah Canaan, que ha ocupat la plaça del seu compatriota Tyler Dorsey, de retorn a l’NBA.