Bàsquet

Carles Duran, tècnic del Joventut: «És una temporada il·lusionant»

La Penya prepara l’inici de la Lliga Endesa aquest divendres contra el Bilbao davant un plantilla amb pocs canvis i una ferma aposta per la pedrera

Carles Duran, tècnic del Joventut: «És una temporada il·lusionant»

CJB

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El Joventut Badalona es presenta en la temporada 22-23 de la Lliga Endesa, que estrenarà aquest divendres vinent davant el Bilbao Basket a l’Olímpic, amb la base de la temporada passada que va posar el llistó molt alt (semifinals de la Lliga Endesa, classificats per a la Copa i vuitens de final a l’Eurocup) i tan sols tres cares noves, tot i que les tres incorporacions permeten intuir un nou salt de qualitat.

 «És una temporada il·lusionant», va reconèixer el tècnic Carles Duran aquest dimarts, el dia d’atenció als mitjans de la plantilla verd-i-negra abans que el campionat arrenqui, de manera oficial, aquest dimecres amb el partit a Fontajau entre l’acabat d’ascendir Bàsquet Girona de Marc Gasol i el defensor del títol, el Reial Madrid.

«Volem tornar a fer-ho bé i volem estar una altra vegada a dalt», va aclarir el tècnic verd-i-negre, que va assumir el càrrec el 2018, en una situació crítica, amb el club a punt de la desaparició, i l’ha portat de nou al cim. «Aquesta és la il·lusió que tenim. El Joventut té una història molt llarga i crec que la història és ser darrere del Barça i el Madrid. Ens agradaria estar per dalt. Però aquesta és la història del Joventut i intentarem mantenir aquesta situació. Més que pressió és un repte il·lusionant».

La Copa, a casa

Entre els objectius de la temporada està assolir, de nou, els ‘play-off’ de la Lliga, aconseguir la condició de cap de sèrie per a la Copa del Rei, que afrontarà en aquesta edició com a amfitrió, i lluitar també amb garanties a Europa. «Ens fan il·lusió les tres competicions, tot i que com és lògic la Copa serà una cosa important per a nosaltres. Però no només com a repte de club, sinó com a repte de ciutat», apunta Duran, renovat a mitjans de la passada campanya fins al 2025.

Notícies relacionades

Amb prou feines ha realitzat canvis l’equip verd-i-negre respecte a la temporada passada. Tres jugadors deixen el vestidor (Ferran Basas al gran Canària; Derek Willis al Reyer Venezia i Vladímir Brodziansky al Bahcesehir turc), però les tres incorporacions realitzades generen molts expectatives: l’escorta Kyle Guy, procedent del Miami Heat, un exterior de garantia en el triple; Henry Ellenson, un ala pivot també amb passat a l’NBA, però que la passada temporada va jugar a l’Obradoiro amb enorme potencial i bona mà també dede el triple, i William Howard, un aler que procedeix de l’Asvel Villeurbanne, amb experiència en la competició europea. Als tres cal afegir el pivot Leonardo Okeke (19 anys i 2,13) cedit dos anys per l’Olímpia Milà.

A aquesta plantilla també s’afegeixen dos jugadors de la pedrera, que passen a formar part de la plantilla del primer equip: Yannick Kraag (19 anys i 2,02) i Zsombod Maronka (20 anys i 2,08). «Estem a l’inici de temporada, encara hem d’incorporar jugadors com Howard, amb problemes musculars, però estem amb moltes ganes d’afrontar la nova temporada», resumeix Duran.